Ексклузивно в “Свободно слово”! Бойко Борисов: Смущава ни индикативният списък с фирми, близки до “Продължаваме промяната” (ВИДЕО)

Според лидера на ГЕРБ това управление било уникално в света - без коалиция и удържайки на толкова яростни атаки

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-boyko-borisov-smushtava-ni-indikativniyat-spisak-s-firmi-blizki-do-prodalzhavame-promyanata-video/117333 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Бойко Борисов: Смущава ни индикативният списък с фирми, близки до “Продължаваме промяната” (ВИДЕО)

Според лидера на ГЕРБ това управление било уникално в света - без коалиция и удържайки на толкова яростни атаки

„Разговаряхме дълго с Кирил Петков и акад. Николай Денков“ – това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на народното събрание преди началото на днешното заседание.

 

„Има няколко неща, които ни смущават. Акад. Денков прие аргументите ни. Затова днес подкомисията за контрол на еврофондовете ще я превърнем в комисия“, обясни Борисов.

 

„Дава се един индикативен списък на близки фирми или част от тях много близки до управляващите, които за нас е странно, че са се появили там“, уточни лидерът на ГЕРБ.

Освен това той попита какво означава формален процес на оценка, залегнал като термин в тези териториални планове.

„Така написано, това означава. Академик Денков ме увери, че не е така и още в петък тези изречения ще изчезнат“, сподели той на въпрос означава ли това, че парите ще ги получат близки до ПП фирми.

По думите му това било неволно допусната грешка.

„Като гледам фирмата на Дечо Колев, нямам нищо против, но той е основен спонсор на „Промяната“. Рибарски му е бивш служител. 

За да няма напрежение и мнителност, разговарях с тях и се надявам това да приключи в петък“, разкри Борисов.

 

Той направи изявление по повод скандалната пресконференция, която вчера съпартиецът му Делян Добрев и група депутати на ГЕРБ дадоха по повод намерението на правителството да раздаде 1 млрд. 706 млн. евро на фирми, които никой не знае какви са. “Запознахме се с проектите на териториални планове за справедлив преход на вътрешните региони. Част от написаното е меко казано скандално. Видяхме списък с фирми, които ще бъдат подкрепени. Не е ясно с каква процедура са избрани, зад някои от тях прозират ясно имената на спонсори на управляващите ПП-ДБ”, обяви Добрев.

 

Какво още каза днес лидерът на ГЕРБ, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно в “Свободно слово”.

3 Коментара

Donowan

преди 7 месеца

Хей боклук нали ти отрови всичко скрий се гадник лошото, че след тебе дойдоха по- голямо лайнари куршуми трябват

Коментирай

гошо

преди 7 месеца

Пуделът на Киро скимти.

Коментирай

Обикновенчовек

преди 7 месеца

А проблемът е в това, че не са техни фирми, как тъй ша барат на старото Асан канчето?!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.