Ексклузивно в “Свободно слово”! Бойко Борисов: Софийските улици са опасни за здравето. Хората се потрошиха!

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-boyko-borisov-sofiyskite-ulici-sa-opasni-za-zdraveto-horata-se-potroshiha/122130 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Бойко Борисов: Софийските улици са опасни за здравето. Хората се потрошиха!

На въпрос от журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева нормални ли са обявените от новата софийска власт двуседмични срокове за отстраняване на паднали и опасни дървета, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира: “Това е промяната. Това е промяната в София. Преди се отстраняваха за един ден, а сега - за две седмици. Не могат ли да минат с резачките, да ги нарежат и извозят с камионите, за пет часа работа! Но понеже кметът е от “Промяната”, сега трябва да го защитаваме. И отново започваме - страшна виелица, буря, а то-20 см. сняг! Когато паднеше преди дъжд и се почваше - шахтите не били почистени. А сега е някакъв природен феномен!”, иронизира той оправданията на управата на столична община.

 

По повод обвиненията на министър-председателя, че с несъгласието си да подкрепят бюджета за НЗОК ГЕРБ застрашават здравето на хората, Борисов отвърна: “На премиера Денков мога да му кажа, че управлението на София беше такова през тези дни, че наистина застраши здравето, живота на хората. Изпотрошиха се по заледените улици. Така че рискът за здравето беше там”.

 

“Ние не сме против бюджета. Имаме две неща от преходни и заключителни разпоредни, които ни смущават. Първото е, че се забранява разкриването на нови болници и клинични пътеки. Второто е, че обществените поръчки за онколекарства ще отиват в здравната каса. Искаме министъра да си носи пряката политическа отговорност" добави лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

“Министъра на здравеопазването, принципалът на обществените поръчки за онко лекарства, в които вече има много съмнения, разбира се, отиват директно в касата. И това е проблем, разбира се, че е проблем. Имаме резерви към шефа на НЗОК и за това искаме министърът да си носи пряката отговорност”, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

 

В коментар, че президентът Радев заплаши с вето готвения държавния бюджет заради “авантюрите” на финансовия министър и намерението му за разпродажба на държавна земя срещу компенсаторки, лидерът на ГЕРБ отвърна: “Аз имам добра памет. Финансовият министър на президента се казваше Асен Василев. Всеки да си поема отговорност за авантюрите”.  И продължи, че плодородни земи, които са толкова важни за земеделието, не би трябвало да се разпродават.

 

Какво още каза лидерът на ГЕРБ, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

4 Коментара

случаен миновач

преди 5 месеца

СЛЕД 16 ГОД. УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ СОФИЯ ЗАПРИЛИЧА НА ЦИГАНСКИ КАТУН. ДОГОВОРИТЕ ЗА ПОЧИСТВАНЕ СА НА ГЕРБ. ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ СА ЗА ГЕРБ АМИ ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ НА СОФИЯНЦИ БЕ БОКО.

Коментирай

Червената шапчица

преди 5 месеца

До банкянския нерез - „Всички хора носят радост и спокойствие… Някои като пристигат, а други като си тръгват…“ (Муцинка Фешънлиева)

Коментирай

Глас народен

преди 5 месеца

Боко ТИКВАТА е ЛЪЖЕЦ, КРАДЕЦ и НАГЛЕЦ! Този БОКЛУК май Много Бързо Забрави, че когато беше кмет на София, градът беше заринат с боклуци, които нямаше кой да извозва и приличаше на КОЧИНА! Фъндъчка след него крадеше милиони от общинския бюджет, за да пълни касата на ГЕРБавите! Боко, Стига си Плакал като Вдовица за Голям ЧЛЕН!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.