Ексклузивно в “Свободно слово”!  БСП иска замразяване на преговорите с Украйна за продажба на оборудването от АЕЦ „Белене“! (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-bsp-iska-zamrazyavane-na-pregovorite-s-ukrayna-za-prodazhba-na-oborudvaneto-ot-aec-belene-video/136923 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”!  БСП иска замразяване на преговорите с Украйна за продажба на оборудването от АЕЦ „Белене“! (ВИДЕО)

От парламентарната група на БСП са внесли решение за замразяване на преговорите с Украйна за продажба на оборудването от АЕЦ "Белене" като предлагат вместо това то да се използва за АЕЦ "Козлодуй", ако независими експерти дадат становище, че е годно и съвместимо. Това обяви депутатът от БСП Драгомир Стойнев пред журналисти в парламента.

 

"Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" е непрекъснато в ремонт. Една от причините е проблем с парогенератора. Ако има подобни случки с разливна радиоактивна вода окончателно може да спре парогенераторът. Министърът каза, че оборудването на АЕЦ "Белене" е съвместимо. Считаме, че е предателство да се продава оборудването на Украйна. Да дойдат експерти да кажат дали това оборудване с АЕЦ "Козлодуй". Ако е съвместимо, няма никакъв смисъл да се продава. За един нов парогенератор трябват 4-5 години да се изработи или да се намери", посочи още Стойнев.

"Тук говорим това оборудване на АЕЦ "Козлодуй". С тези постоянни годишни ремонти да останем с един блок опасността е много голяма. Нека политическите сили да потърсят експерти и да направят доклад, въз основа да се реши - ако е годно, да се използва, а ако не е - едва тогава да се продаде", призоваха от БСП.

 

Какво още каза Драгомир Стойнев,

гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

1 Коментара

Помнещ

2 days before

Тази позиция на БСП е лъжлива и реверанс към топящия им се електорат... Помним, как Драгомир Стойнев се възхищаваше от Уестингхаус при посещението си в САЩ... Помним, как по време на пребиваването на Корнелия Нинова във властта се изнасяха боеприпаси за Украйна... Помним!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.