Ексклузивно в “Свободно слово”! БСП настоя външно министерство да привика македонския посланик заради обидите на македонски министър! (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-bsp-nastoya-vanshno-ministerstvo-da-privika-makedonskiya-poslanik-zaradi-obidite-na-makedonski-ministar-video/142921 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! БСП настоя външно министерство да привика македонския посланик заради обидите на македонски министър! (ВИДЕО)

“Подобен език е изключително недопустим, особено в контекста на кандидатурата на Република Северна Македония (РСМ) за член на ЕС.” Така коментира в парламента Иван Иванов от „БСП за България“ телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на РСМ Александър Николоски, в което той критикува липсата на знамето на РСМ в българското президентство при посещението миналата седмица на държавния глава Гордана Силяновска-Давкова.

 

Според депутата подобно говорене по никакъв начин не допринася за подобряване на добросъседските отношения.

Напротив, подобен изказ „може да ги взриви тотално, защото България направи всичко възможно да се намери правилният път за македонската държава да стане член на ЕС, включително и договора за добросъседство между двете страни и не се изпълнява от тях", каза Иванов.

 

“Мисля, че Министерството на външните работи (МВнР) трябва да извика македонския посланик в София за обяснение, защото подобен изказ обижда не само общата ни история”, заяви Иванов и допълни:

 

 „Мога да го кажа и като историк, че всяко едно твърдение за липса на обща история е фалшификация."

 

“Непознаването на международния протокол не е обяснение, извинение за подобни действия, защото неофициалната визита си има своите атрибути”, каза политикът и напомни, че това е било ясно казано от президентството и от МВнР, и подобни спекулации на тази тема не са продуктивни.

 

Какво още казаха от БСП, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

2 Коментара

Emigrant

1 day before

Ето как сърбите кратко, точно и характеризират македонците : "Какво ще стане, ако в една пералня пъхнеш македонец? Накрая ще излезе един българин и много мръсна вода."

Коментирай

Emigrant

1 day before

Ето как сърбите кратко, точно и ясно характеризират македонците : "Какво ще стане, ако в една пералня пъхнеш македонец? Накрая ще излезе един българин и много мръсна вода."

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.