Ексклузивно в “Свободно слово”! БСП сезира КЗК и КРС за цените на мобилните оператори! (ВИДЕО)

Недоволни от отговора на премиера акад. Николай Денков дали правителството ще предприеме нещо за увеличените цени на мобилните услуги, БСП ще се обърнат към други институции

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-bsp-sezira-kzk-i-krs-za-cenite-na-mobilnite-operatori-video/126555 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! БСП сезира КЗК и КРС за цените на мобилните оператори! (ВИДЕО)

Недоволни от отговора на премиера акад. Николай Денков дали правителството ще предприеме нещо за увеличените цени на мобилните услуги, БСП ще се обърнат към други институции

"Днес ще внесем сигнал до Комисията за защита на конкуренцията - дали мобилните оператори, които прилагат еднакви клаузи, не създават пречка пред правилата за свободна конкуренция. Ще внесем сигнал в КРС, които одобряват общите условия на договорите на мобилните оператори. Има органи и начини това да бъде спряно", заяви председателят на БСП Корнелия Нинова. 

 

Тя подозира операторите в картел на цени. "Всички оператори вдигат цените като по команда, а потребителите нямат възможност да се защитят освен през КЗП. Подозираме и правителството в див лобизъм на гърба на хората", ядоса се Нинова.

 

"През 2021 г. предприехме мерки, издадохме заповед и забранихме увеличението, което бяха предвидили. Допусна се предварително изпълнение на заповедта. Те обжалваха, съдът потвърди нашата заповед и попречихме да се вдигат толкова високо цените. Правителството не иска и не може да предприеме действия", даде пример тя.

 

Според нея Комисията за защита на потребителите е абсолютно блокирана - 3 ръководства спорят кое е легитимното. БСП са предложили на премиера да отмени уволнението на законно избрания състав, те щели да спрат делата и да се върнат на работа.

 

“Не го приеха. Не може да оставим хората без защита”, заяви Нинова.

 

Според нея увеличението е с натрупване - миналата година 5%, а сега 7%. "След като в договорът пише, че автоматично се вдига цената с ръста на инфлацията, в кой друг закон или договори пише, че автоматично се вдигат заплати, пенсии и др. с ръста на инфлацията. Доходите изостават, а мобилните оператори и водата са на този принцип", изтъкна лидерът на БСП .

 

Какво още каза Корнелия Нинова, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

2 Коментара

Чичо

преди 2 месеца

Йетел вдига цената на договора с 9,5%, Виваком с 4,7% и то заради инфлацията през 2023 година! През същата година процентите за компенсация бяхя по-ниски! Как така хем инфлацията била намаляла, а пък процентите растат!? Защо Царят на сапунения мехур си прави оглушки? Сигурно в неговата "Академия" не знаят колко прави 2 плюс 2?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.