Ексклузивно в “Свободно слово”! Цончо Ганев: Не е работа на парламента да се занимава с вътрешно-управленски драми (ВИДЕО)

Зам. председателят на ДАНС, назначен от ПП, ли даде секретния доклад на в.”Капитал?”, попита депутатът от “Възраждане”

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-concho-ganev-ne-e-rabota-na-parlamenta-da-se-zanimava-s-vatreshno-upravlenski-drami-video/122267 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Цончо Ганев: Не е работа на парламента да се занимава с вътрешно-управленски драми (ВИДЕО)

Зам. председателят на ДАНС, назначен от ПП, ли даде секретния доклад на в.”Капитал?”, попита депутатът от “Възраждане”

“Ръководството на „Възраждане“ гласува против, другите депутати от групата не гласуваха, защото не е работа на опозицията да прокарва решения, които вътре коалиционно не могат да направят”. Това заяви Цончо Ганев, зам.-председател на “Възраждане” по повод избирането на проф. Момчил Мавров за подуправител на националната здравноосигурителна каса (НЗОК).  

„Когато излиза Кирил Петков и обяснява колко са корумпирани ГЕРБ днес, когато излизат ГЕРБ и обясняват колко Кирил Петков е корумпиран и цялото това нещо се случва в зала, не е работа на „Възраждане“ двете корупционни сглобки ние да им решаваме проблемите“, категоричен би Ганев.

 

На въпрос какво е продиктувало само четирима от „Възраждане“ да гласуват против избора на подуправител на НЗОК, а останалите да напуснат зала, зам.-председателят на патриотите разясни, че са го направили „чисто символично“. Той посочи, че искат оставките на абсолютно всички техни назначения и на цялото им правителство.

 

„Не знам някой от нас да е водил такива разговори, не е имало срещи с нас, нито съм присъствал, нито съм чувал за такива срещи“, оговори той на журналистически въпрос дали напускането на зала от “Възраждане” е съгласувано с ГЕРБ и ДПС.

 

По-рано днес от ПП-ДБ се обявиха против кандидатурата на проф. Мавров за подуправител на НЗОК заради доклад на ДАНС в секретно деловодство, в който имало съмнения за лобизъм за частни болници.

 

Какво още каза Цончо Ганев, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.