Ексклузивно в “Свободно слово”! Цончо Ганев: Управляващите вдигат данъците на абсолютно всеки един човек в България (ВИДЕО)

Като положителна мярка в бюджета, той определи запазването на нулевата ставка по отношение на хляба и хлебните изделия

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-concho-ganev-upravlyavashtite-vdigat-danacite-na-absolyutno-vseki-edin-chovek-v-balgariya-video/121796 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Цончо Ганев: Управляващите вдигат данъците на абсолютно всеки един човек в България (ВИДЕО)

Като положителна мярка в бюджета, той определи запазването на нулевата ставка по отношение на хляба и хлебните изделия

“Пакетът от данъчни закони, които предлага МС е вдигане на данъци по отношение на най-големите фирми в България и с вдигането на данъчните оценки на имотите всеки един от нас ще плаща по-високи данъци”. Това заяви народният представител Цончо Ганев от “Възраждане”. 

 

“Това, което е предложено от Министерския съвет и Министерството на финансите, може да се обобщи с една дума – вдигане на данъците. За едрия бизнес, на който ще му бъдат взимани 15 % данък, оправданието на управляващите евроатлантици е, че това е глобално решение за всички държави по света, но никой от тях не пояснява, че има 9 години докато изтече крайният срок. Следващото нещо, е вдигането на данъчната оценка на имотите. Това касае всеки един от нас, защото всяка година, плащайки такса „смет“ на база данъчна оценка на имота, ние вече ще имаме доста по-сериозна сума, която ще плащаме за такса „смет“, отделно и за данъка за имотите“,  коментира депутатът от „Възраждане“. 

 

Като положителна мярка в бюджета, той определи запазването на нулевата ставка по отношение на хляба и хлебните изделия, която обаче е предвидена само за половина година. Относно тегленето на нов външен дълг, Цончо Ганев посочи, че депутатите на „Възраждане“ няма да подкрепят подобно предложение. „Никога за една нормална държава не трябва да е проблем тегленето на нов дълг. Проблем е за какво се тегли нов дълг, какво ще има като добавена стойност от този дълг. Когато обаче теглиш нов дълг, за да платиш стар и започнеш да вдигаш пенсии и заплати, имаме сериозен проблем. Лихвите са изключително високи. Тегленето на дългове в момента ще ни струва стотици милиони“, допълни той и  посочи, че парламентарната група на „Възраждане“ ще подкрепи всички проекти на община Бургас, за които е нужно финансиране от държавния бюджет догодина.

 

Какво още каза народният представител от “Възраждане”, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.