Ексклузивно в “Свободно слово”! Цвета Рангелова, “Възраждане”: Няма да подкрепим промените в Конституцията! (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-cveta-rangelova-vazrazhdane-nyama-da-podkrepim-promenite-v-konstituciyata-video/122840 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Цвета Рангелова, “Възраждане”: Няма да подкрепим промените в Конституцията! (ВИДЕО)

“Ние от "Възраждане" сериозно поставяме легитимността на това народно събрание в смисъл на неговата компетентност да се занимава с такъв важен законопроект, смятаме, че голяма част от предложенията не са от компетентността на обикновеното Народно събрание”, заяви ексклузивно пред журналиста на “Свободно слово” Анелия Делева и оператора Симеон Крушков в парламента Цвета Рангелова.

 

“Внесохме едно искане в конституционния съд за това какво е необходимото мнозинство за второ четене на тези предложения. Онзи ден, когато гласувахме седмичната програма за работа, направих искане тази точка да отпадне, точно защото конституционният съд не се произнесъл. Очевидно е бързането на "сглобката" да се приемат тези конституционни промени, за да може да се удължи живота на народното събрание. Очевидно е нежеланието да се вслушат в задълбочените и професионални становища, дадени от видни коституционалисти и юристи, за това, защо тези предложения не стават”, разясни Рангелова.

 

“Ние няма да ги подкрепим, смятаме, че е абсолютно вредно засилването на политическото влияние и участие на представители, избрани от Народното събрание в сферата на прокуратурата. Не се постига тази съдебна реформа, а напротив, засилва се политизирането на един толкова важен орган. Категорично няма да подкрепим предложенията, които касаят отпадането на изискването за единствено българско гражданство за заемането на висши държавни постове. Смятаме за изключително притеснителни тези предложения, които граничат с посегателство на националната сигурност”, коментира народната избраничка.

 

Какво още казаха от “Възраждане”, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно в “Свободно слово”.

6 Коментара

Червената шапчица

7 months before

24-годишната Флорентина Ретка се свързала с тайландска туристическа агенция и се спряла на оферта за пътуване до острова с придружител. Първоначално всичко вървяло добре, но когато момичето влязло да плува във водопад, усетила, че 55-годишният Касам Апичайсомпонг се докосва до интимните ѝ места.

Коментирай

Касам Апичайсомпонг

7 months before

Не е вярно.

Коментирай

Флорентина Ретка

7 months before

Вярно е

Коментирай

Сенека

7 months before

Това дори не трябва да се коментира. Столицата си намери снаха вместо кмет. Поне Конституцията да ни остане.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.