Ексклузивно в “Свободно слово”! Да дадем дефектни ракети на Украйна, предложи Иво Мирчев от ДБ. От “Възраждане” му се смеят, БСП подозират, че правителството търси оправдание… (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-da-dadem-defektni-raketi-na-ukrayna-predlozhi-ivo-mirchev-ot-db-ot-vazrazhdane-mu-se-smeyat-bsp-podozirat-che-pravitelstvoto-tarsi-opravdanie-video/116540 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Да дадем дефектни ракети на Украйна, предложи Иво Мирчев от ДБ. От “Възраждане” му се смеят, БСП подозират, че правителството търси оправдание… (ВИДЕО)

 

Бракувани, дефектни ракети вместо ПВО-системи и брегови ракетни комплекси да бъде българската военна помощ за Киев, умуват народните представители от ПП-ДБ. 

Екзотична идея, в отговор на намерението на министъра на отбраната Тодор Тагарев за предоставяне военна помощ на Украйна, лансира десният депутат Иво Мирчев в парламентарните кулоари, пред микрофона на журналиста от “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков. 

“Трябва да изчакаме експертите от МО да кажат дали имаме дефектни ракети”. По думите на депутата от ПП-ДБ, сигурността на България не трябва да бъде подлагана на риск, а страната не разполага с излишни ПВО-комплекси. Ето защо бракувани и излезли от употреба ракети биха били добра възможност да подпомогнем воюващата страна. На репортерски въпрос нима ПП-ДБ искат Украйна да загуби войната, Мирчев разясни, че дефектните съоръжения ще бъдат предоставяни само за части, с които да се извършват ремонти на военната техника. “Ракетата не е един цилиндър с нещо, което излиза отзад”, илюстрира думите си депутатът. 

Тълкуванието предизвика смях у колегата му Ивелин Първанов от “Възраждане”, според когото “Такова нещо може да каже само г-н Мирчев”.

Христо Гаджев от ГЕРБ обаче потвърди, че идеята на Мирчев е един от вариантите, но също препоръча да изчакаме становището на отбранителното министерство. 

Атанас Зафиров от БСП им опонира, че дори да се отиде на вариант да предоставим само ракетите, това ще превърне целия ПВО-комплекс в купчина безполезно желязо. По думите му, противовъздушните комплекси сега защитават София, както и АЕЦ-Козлодуй, и би било абсолютно неправомерно те да бъдат давани, дарявани и дори продавани, смята левия народен избраник. 

Ивелин Първанов от “Възраждане пък заяви, че според него българската армия има нужда от допълнително въоръжаване и допълнителни способности. “Ние имаме нужда да закупуваме системи за противовъздушна отбрана, а не да подаряваме. Каквото и да е обещавал министърът, то е в разрез с интересите на българската отбрана и нация”, разгневи се Първанов. 

Какво още коментираха народните представители във връзка с военната помощ за Украйна, вижте във видеото на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

2 Коментара

Чичо

преди 7 месеца

Каквото и да са казали работата е "Пунта Мара"! Ще дадат каквото им е поискано и ще кажат че са дали резервни части! Досега никой не е попитал, под чие знаме се е клел Тагаренко и в чия армия е служил!!!

Коментирай

Бен

преди 7 месеца

"Ракетата не е един цилиндър с нещо, което излиза отзад " Много точно определение от умнокрасивитета! За съжаление обаче, това което ракетата не е, напълно се покрива с това което те са! Разбира се има изключения, при които влиза...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.