Ексклузивно в “Свободно слово”! Делян Добрев: Ползата за българския потребител от дерогацията е една кръгла нула (ВИДЕО)

Радвам се, че комисията започва разследване, уточни депутатът от ГЕРБ

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-delyan-dobrev-polzata-za-balgarskiya-potrebitel-ot-derogaciyata-e-edna-kragla-nula-video/120720 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Делян Добрев: Ползата за българския потребител от дерогацията е една кръгла нула (ВИДЕО)

Радвам се, че комисията започва разследване, уточни депутатът от ГЕРБ

“Дай Боже дерогацията да счупи сглобката”, заяви ексклузивно за “Свободно слово” в кулоарите на Народното събрание Делян Добрев.

 

"Лукойл" имаха 4-5 месеца да договорят алтернативни доставки, смята председателят на Комисията по енергетика.

 

“Надявам се дерогацията да падне в най-скоро време", заяви той, подчертавайки, че по този начин се заобикалят санкциите към Русия и резултатът е налице.

 

"Санкциите ги заобикалят "Лукойл" с активната подкрепа на правителството", заяви Добрев и уточни, че визира както настоящия, така и предишния премиер и финансовия министър Асен Василев, който лично я е поискал.

 

"Другата голяма опашата лъжа е, че има проблеми с минаването на танкери през Босфора. Как минаваха 2021 г.?Юни поисках махане на дерогацията. Имаха 4-5 месеца да договорят алтернативни доставки. Те би трябвало да имат готовност и към момента, ако до 24 ч. решим да я премахнем, за да минат към алтернативни доставки. Тази дерогацията не е дадена от ЕК, тя е дадена с решение на МС",  категоричен бе народният представител.

 

"В периода 2020-2021 г. над 50%от доставките са били на неруски нефт. Тогава са можели. Цените бяха по-евтини с 2 лв. Необосновано е да се твърди, че ще се вдигнат цените", настоя Добрев.

 

Какво още каза депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по енергетика, гледайте в репортажа на “Свободно слово”, ексклузивно от Народното събрание.

2 Коментара

емигранд

преди 5 месеца

ДА ПОПИТАМ, НЯКОИ ПОМНИ ЛИ ЗАЩО ТОЗИ ХАСКОВКИ СЕЛЯНИН БЕШЕ ИЗГОНЕН ОТ ПАРЛАМЕНТА.

Коментирай

Шиши Беевски

преди 5 месеца

Този герберастин е главатар на хасковския DREAM TEAM.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.