Ексклузивно в “Свободно слово”! Десислава Атанасова и Теменужка Петкова: Точно БСП и ИТН участваха в правителството, взело решение за намаляване на въглеродните емисии

Тези, които днес искат вот на недоверие, щяха да сложат края на българската енергетика

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-desislava-atanasova-i-temenuzhka-petkova-tochno-bsp-i-itn-uchastvaha-v-pravitelstvoto-vzelo-reshenie-za-namalyavane-na-vaglerodnite-emisii/117884 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Десислава Атанасова и Теменужка Петкова: Точно БСП и ИТН участваха в правителството, взело решение за намаляване на въглеродните емисии

Тези, които днес искат вот на недоверие, щяха да сложат края на българската енергетика

“Ще подкрепим правителството в този момент. Това каза пред журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков в парламента Десислава Атанасова по повод вота на недоверие, който се очаква да бъде внесен от "Възраждане".

 

Тя припомни, че именно с "Възраждане" от ГЕРБ-СДС са реализирали първия успешен вот на недоверие към правителството на Кирил Петков. 

"Не знам какви са им мотивите, но ако са по темата енергетика, считам че в момента няма нужда от допълнително нагнетяване на напрежението, има нужда от спокойствие българската енергетика, има нужда от втория транш по ПВУ и гаранции за това е именно подкрепата на правителството. Дали е "некоалиция" или "сглобка" епитетите нямат значение. Важното е да има редовно правителство и България да изпълнява ангажиментите и да бъде достатъчно стабилно”, допълни Атанасова.

 

На въпрос от журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева не е ли малко странно точно БСП да внася вот на недоверие за енергетиката, след като заявиха темата за приоритетна по време на коалиционното им управление в кабинета “Петков”, но значими успехи липсват, Десислава Атанасова коментира, че конфигурацията, в която днес се намира опозицията, е доста странна. По думите й, БСП и ИТН бяха партньори, участваха заедно в “изчегъртването на ГЕРБ, а сега “тези, които ни чегъртаха, трябва да ги спасяваме”, допълни народната представителка от ГЕРБ-СДС.

 

Теменужка Петкова коментира, “че именно БСП и ИТН участваха в правителството, взело решение за намаляване на въглеродните емисии от производство на ел. енергия с 40%, което на практика щеше да сложи края на българската енергетика. Точно това предложение по Националния план за възстановяване и устойчивост, което те гласуваха, сега трябва да бъде предоговорено с ЕК. Така че са малко странни тези аномалии в спомените на някои колеги”, заяви Петкова.

 

“Когато правихме компромис да подкрепим правителство с втория мандат, си давахме сметка, че България няма нужда от повече предсрочни избори, че спиралата от избори не води до икономически напредък. В този смисъл сега на България й трябва работещо правителство, приемане на законите и се надявам, че в утрешния ден това ще се случи”, категорична бе Десислава Атанасова.

 

Какво още казаха народните представителки от ГЕРБ-СДС, гледайте в репортажа на Анелия Дулева и Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

4 Коментара

Мина

преди 6 месеца

Питам?!!! Ако 240 свине спрат да ядат кифтета по 2 лв., спрат да тъпчат агнешко, ярешко, телешко, скариди и миди? С колко ще намалеят “въглеродните емисии” без пръдните на тая свинска пърдяща сган?!!! Спрете да пърдите! На входа на парламента незабавно да се инсталира въглероден пръдноброяч за дупедатите! Нема аз да ви плащам въглеродния отпечатък, пръдльояди!

Коментирай

Сандра Бълок

преди 6 месеца

Дано някога ви настигне Божието възмездие! Кухи лейки, некомпетентни партийни хористки, имбецили, майцепродажници и безродници! Позор сте за България, и позор за децата и внуците!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.