Ексклузивно в “Свободно слово”! Десислава Атанасова пред Комисията по конституционни въпроси в НС: Ще формирам вътрешните си убеждения на база ценностите, принципите и нормите на Конституцията

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-desislava-atanasova-pred-komisiyata-po-konstitucionni-vaprosi-v-ns-shte-formiram-vatreshnite-si-ubezhdeniya-na-baza-cennostite-principite-i-normite-na-konstituc/125572 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Десислава Атанасова пред Комисията по конституционни въпроси в НС: Ще формирам вътрешните си убеждения на база ценностите, принципите и нормите на Конституцията

„Не се поддавам на внушения и натиск“, заяви Десислава Атанасова, кандидат за конституционен съдия от ГЕРБ-СДС, при изслушването ѝ в парламентарната комисия по конституционни въпроси. Тя заяви, че ако има опити за влияние, ще съобщи за тях публично.

 

„Ще формирам вътрешните си убеждения на база ценностите, принципите и нормите на Конституцията. Противодействие срещу подобни опити срещу който и да е, без значение дали е член на КС, магистрат, член на Народното събрание или изпълнителната власт е да бъде дадена подходяща публичност“, добави тя.

 

Атанасова уточни, че няма да си направи самоотвод при гласуването в КС по отношение на делото срещу промените в Конституцията, на които и тя е вносител. Аргументира се с това, че че в практиката на КС не съществува понятие за отвод.

 

Тя даде да се разбере още, че няма да отсъства от заседанията на КС, нито ще шиканира при гласуването по ключови дела.

 

Относно критиката за липса на юридически опит тя заяви, че е участвала при написването на всички искания на ГЕРБ до КС. Изтъкна, че има над 15 години опит в комисията по правни въпроси и това е  плюс. След края на изслушването ѝ депутатите от групата в ГЕРБ-СДС, които бяха в зала, я аплодираха и напуснаха заседанието.

 

Какво още каза кандидатът на ГЕРБ-СДС за конституционен съдия, гледайте в пълния репортаж от заседанието, заснет от журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно в “Свободно слово”.

2 Коментара

copy - paste

6 months before

Без заяждане.Що нерви съм потрошилa да го гледам.Кажи ми има ли друг в топ50 така да спира да играе след като загуби две разигравания.Всичко живо се бори драпа,лази по корем само и само да се пребори.А нашия я бие сватбарската,спира да гони и т.н.И това е още от 18/20 годишен.Ей това не можах да го проумея.Толкова ли не се разбра още преди време ,че му трябва психолог?Това провали една блестяща кариера и талат.Жалко.Виж как сърбина се бори.Поне това не му ли е пример.Не го мразя.Но той спря да играе в средата на втория сет ,когато не успя да го пробие.И се примири и толкова. --- Крах обаче за Димитров и Швьонтек в Мелбърн,---- money, money - преди мача от платформи за спортни предвиждания. Toto, toto...

Коментирай

copy - paste

6 months before

Голяма работа ! Гришо продължава да е най доброто , което сме имали в тениса ! Пък и има повод , да хване колежката , и да я утеши ! Няколко пъти !!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.