Ексклузивно в “Свободно слово”! ДСБ застават зад Хинков, настояват Асен Василев да даде обяснение! (ВИДЕО)

Г-н Ангелов от ГЕРБ видимо се е запътил към поста министър, твърди Йордан Иванов

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-dsb-zastavat-zad-hinkov-nastoyavat-asen-vasilev-da-dade-obyasnenie-video/122794 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! ДСБ застават зад Хинков, настояват Асен Василев да даде обяснение! (ВИДЕО)

Г-н Ангелов от ГЕРБ видимо се е запътил към поста министър, твърди Йордан Иванов

“Министър Хинков е дългогодишен член на ДСБ. Той се ползва с нашата подкрепа в битката му с корупционните практики, както и всеки един министър в настоящия кабинет, който води такива битки ще получава нашата подкрепа”, заяви ексклузивно пред журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков в парламента народният представител Йордан Иванов от ДСБ.

 

“Буди недоумение как цялата политическа власт в България вече втори ден се занимава с директора на една болница, за когото има експертен доклад за съществени нарушения на ЗОП. На следващо място искаме да кажем, че г-н Ангелов от ГЕРБ видимо се е запътил към поста министър, но искаме да го предупредим, че намина, по който го прави, най-вероятно ще доведе до скъсване на минискус. И на последно място - считаме, че изказването на министър Василев буди сериозни притеснения. Изказването за това, че всеки един министър в този кабинет трябва сам да търси своята политическа подкрепа, нас ти притеснява. Това автоматично означава, че всеки министър сам трябва да се договаря с ГЕРБ и ДПС. За това той дължи обяснение на народните представители от нашата група трябва ли министрите да се сговарят с ГЕРБ и ДПС и ако не получат тяхната подкрепа да си подадат оставката”, попита Иванов.

 

На коментар от журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева, че Асен Василев всъщност е казал, че ако няма подкрепа за политиката на един министър, то най-логичното е той да си подаде оставката, Иванов отвърна, че именно заради неясноти в изказа на финансовия министър ще искат разяснение от него.

 

Какво още казаха от ДСБ, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно в “Свободно слово”.

2 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.