Ексклузивно в “Свободно слово”! Ертен Анисова, ДПС: Ще подкрепим разкриване на произхода на осиновения в съда

Хатидже Георгиева посочи, че от ПГ на ДПС внасят три предложения. Темата за осиновяването касае хиляди българи, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-erten-anisova-dps-shte-podkrepim-razkrivane-na-proizhoda-na-osinoveniya-v-sada/123188 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Ертен Анисова, ДПС: Ще подкрепим разкриване на произхода на осиновения в съда

Хатидже Георгиева посочи, че от ПГ на ДПС внасят три предложения. Темата за осиновяването касае хиляди българи, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова

“В зала ще подкрепим предложението за разкриване на произхода на осиновения в съда”, заяви ексклузивно за “Свободно слово” Ертен Анисова от ДПС. Тя припомни, че текстът, който засяга разкриването на произхода, в Семейния кодекс е бил отхвърлен от парламентарната правна комисия. 

 

Хатидже Георгиева посочи, че от ПГ на ДПС внасят три предложения. Едното от тях е свързано с изискването за становище от отдел Закрила на детето в случай на осиновяване на внук от бабата и дядото. Следващото предложение включва разширяване на достъпа до националната електронна информационна система за пълно осигуряване чрез включване на представител на Държавната агенция за закрила на детето към специализиран орган към Министерския съвет и повишаване на прозрачността. Георгиева обясни, че последното им предложение е относно промени, свързани с наблюдение след осиновяване, за гарантиране, че правата и интересите на детето са защитени.

“Темата за осиновяването е малко далече от тежките политически дебати и битки и в пленарната зала, и извън нея, но касае хиляди българи”, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, изтъквайки че хиляди осиновени деца търсят своя произход. “Забелязахме като тенденция, че през последните три години са намалели трайно осиновяванията. Именно поради това внесохме промените в Семейния кодекс”, допълни тя.

 

Деница Сачева от ГЕРБ-СДС каза, че предложението, свързано с произхода, е срещнало различни разбирания по отношение на това трябва или не да се разкрива по-лесно произходът. Имало е различни правни аргументи, които са надделели в правна комисия, но днес окончателно взехме решение двете парламентарни групи да го подкрепим, заяви тя. Депутатът уточни, че от ДПС също вкарват свои предложения в законопроекта.

 

Какво още казаха народните представителки от ДПС и ГЕРБ, гледайте ексклузивно в репортажа на “Свободно слово”.

3 Коментара

Идиоти

преди 4 месеца

А осиновеният, дали иска това да се разкрива за него, идиоти просто...цял живот вдупетати, и дена книга не прочели в живота си, закони пишат .... простаци

Коментирай

Де бре

преди 4 месеца

Що за малоумно решение. И като разбере кои са му родителите какво от това. Ако са богати може и да се поизмъчат, защото като нищо може да им се предяви някакъв иск, а ако са бедни все тая. Има само едни родители за осиновеното дете и това са родителите, които са ги отгледали, а не онези, които са го изоставили. За осиновителите мислите ли скочибри мръсни. И считам, че нямат нищо общо намалелите осиновявания с внесените промени.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.