Ексклузивно в “Свободно слово”! Ген. Атанасов се оттегля като председател на комисията за спецслужбите, но избяга от медиите

“Новият председател на комисията за контрол на службите ще бъде Бойко Рашков”, поясни негов колега

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-gen-atanasov-se-otteglya-kato-predsedatel-na-komisiyata-za-specsluzhbite-no-izbyaga-ot-mediite/116909 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Ген. Атанасов се оттегля като председател на комисията за спецслужбите, но избяга от медиите

“Новият председател на комисията за контрол на службите ще бъде Бойко Рашков”, поясни негов колега

Съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов е подал заявление, че се оттегля като председател на парламентарната комисия, която се занимава с надзора на специалните служби и употребата на специалните разузнавателни средства (СРС), съобщиха от Народното събрание.

Атанасов е внесъл заявлението си за оставка до председателя на парламента Росен Желязков. Вместо са изложи мотивите си обаче,  Атанасов предпочете да се скрие от журналистически въпроси, като изпрати за свой адвокат младата надежда на десните Йордан Иванов.

 

Видимо притеснен той обяви:

“Обещанията се дават за да се спазват, а ГЕРБ не изпълниха поетия ангажимент за реформа в службите”.

 

С тези си действия ГЕРБ били оставили управлението на службите в ръцете на Румен Радев и това била причината за оставката на ген. Атанас Атанасов като председател на комисията за контрол на службите, оправда го Иванов. По-късно информацията, че неговото място ще бъде заето от ексвътрешния министър Бойко Рашков бе официално потвърдена.

 

Реформата в сектор сигурност била лична кауза на Атанас Атанасов и когато някой проваля тази реформа, ръководенето на комисията от страна на председателя на ДСБ се обезсмисляла, разкри изненадващо Иванов.

 

На въпрос на нашия журналист Анелия Дулева дали промените в сектор “Сигурност” имат връзка с уговорките за превземане на службите от хора на  Кирил Петков, както стана ясно от печално известния запис на “Промяната”от м.май, вижте ексклузивно в репортажа на “Свободно слово” от Народното събрание.

 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.