Ексклузивно в “Свободно слово”! Георги Свиленски: Работата на народните представители е да присъстват в зала и да работят

Гласовете на "Възраждане", на ИТН, на БСП, на ПП-ДБ не стигат за да има кворум

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-georgi-svilenski-rabotata-na-narodnite-predstaviteli-e-da-prisastvat-v-zala-i-da-rabotyat/121305 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Георги Свиленски: Работата на народните представители е да присъстват в зала и да работят

Гласовете на "Възраждане", на ИТН, на БСП, на ПП-ДБ не стигат за да има кворум

“Кворумът за вота на недоверие трябва да се осигури от ГЕРБ и ДПС”, това заяви народният представител от БСП Георги Свиленски.

 

"Искаме в пленарна зала да влязат представителите на управляващото мнозинство - ГЕРБ-СДС, ДПС. Работата на народните представители е да присъстват в зала и да работят. Ние не подкрепяме правителството, ние сме основният вносител на този вот, кворум няма както виждате. Кворумът трябва да го осигурят ГЕРБ и ДПС, тъй като те подкрепят това правителство", заяви червеният избраник.

 

"Всички гласове - на "Възраждане", на ИТН, на БСП, на ПП-ДБ не стигат за да има кворум. ДПС и ГЕРБ не се ли регистрират - няма да има кворум, но те трябва да присъстват вътре, да види целия български народ кой подкрепя това правителство", допълни Свиленски.

 

Какво още каза народният представител от БСП, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

2 Коментара

Ексклузивно 1

преди 5 месеца

Състав на Административния съд – София-град, разпореди чувалите с бюлетини от всички над 1500 секции с машинно гласуване в София да бъдат отворени, за да се извадят финалните отчети на хартия от машините с обобщените данни. Съдът разпореди на този етап да не се прави ръчно броене на бюлетините, докато не излезе резултатът от назначената днес експертиза. Ако бъдат установени нарушения, тогава ще се стигне и до ръчно броене от вещи лица.

Коментирай

Ексклузивно 2

преди 5 месеца

Произнасянето на съда е по жалбата на Ваня Григорова, която остана втора на балотажа, срещу решението на Столичната общинска избирателна комисия, която обяви за кмет на София Васил Терзиев. Григорова и екипът й оспорват резултатите от изборите заради множество допуснати нарушения, които са довели до подмяна на вота на избирателите. Според жалбата на Григорова има нарушения в голяма част от протоколите, като са съставени около 400 документа за случаи, при които е имало проблем с машинното гласуване.“Гласове“

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.