Ексклузивно в “Свободно слово! ГЕРБ и ДПС предлагат забрана на рекламата на хазартни игри в медиите! (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-gerb-i-dps-predlagat-zabrana-na-reklamata-na-hazartni-igri-v-mediite-video/132399 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово! ГЕРБ и ДПС предлагат забрана на рекламата на хазартни игри в медиите! (ВИДЕО)

Депутати от ГЕРБ-СДС и ДПС внесоха в деловодството на парламента предложение за изменение на Закона за хазарта. Промените бяха представени на съвместен брифинг от вносителите Теменужка Петкова и Йордан Цонев.   

 

“С Йордан Цонев днес внесохме в деловодството на Народното събрание предложение за изменение на Закона за хазарта”, съобщи заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.

 

Тя посочи, че измененията са продиктувани от това да бъде защитен общественият интерес.  

 

“Законопроектът предвижда хазартни зали да има само в населени места с над 5000 жители”, каза заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев.

 

Той посочи, че най-важната част от този законопроект е ограничаване на рекламата на хазартни игри.

 

“Законопроектът забранява рекламата във всички видове медии”, каза Цонев.

 

Той уточни, че се разрешава реклама само върху билбордове и то далеч от училища, върху спортна екипировка, която не е предназначена за малолетни и непълнолетни, и в спортни зали.

 

Какво още казаха от ГЕРБ и ДПС, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

 

7 Коментара

Възвъзхитен

преди 1 седмица

Чудо невиждано.... Пеевски забрани рекламите на Пеевски... Аферим, машалла, булгаристан керата...

Коментирай

Бате Винету

преди 1 седмица

Надминаха себе си! Ама първо места в парламента и после "светлото бъдеще! Браво! Герои!

Коментирай

Преди две седмици Боко Тиквата, Шиши и Кирчо§Кокорчо, наско Гнома и Мравояд Бойкиев отказаха да спрат рекламата на комара

преди 1 седмица

Преди две седмици Боко Тиквата, Шиши и Кирчо§Кокорчо, наско Гнома и Мравояд Бойкиев отказаха да спрат рекламата на комара по трибуквените им кабеларки. Следствие на хазартните зависимости се разрастват и фирмите за бързи кредити. Лихварите от фирмите за бързи кредити продават длъжниците си на ДПС, ГЕРБ и ПП ДБ срещу опрощаване на дълговете. Хазартът заробва много българи и разбива десетки хиляди семейства и стотици хиляди съдби. Само в парламента на Галя от Посолството има депутатче с име Хазарта!?! Похарчените пари за залози в хазартни игри през предходната 2022 г. са около 2,3 млрд. лв., а през 2023 г. направените залози са за близо 2,6 млрд. лв. Дадените пари за хазартни игри нарастват с около 13 на сто през миналата година, и то при положение, че през предходната 2022 г. имаше увеличение с около 40 на сто спрямо 2021 г.

Коментирай

Али Баба

преди 1 седмица

Вече могат да си го позволят. След толкова години безразборна реклама, има достатъчен брой зависими от хазарт.

Коментирай

Дали

преди 1 седмица

Я си сложете на фасадата на парламента една реклама на bet 365 и не се занимавайте с глупости. Интересно, защитавали обществения интерес, ама наполовина само. Той, интереса, не може да понесе да е изцяло защитен. Всеки втори билборд е хазарт, табели на улици няма никъде в цялата държава, затова пък всяка първа табела е реклама на бинго, бонго, казино, лихварство, кредити и зарчета. Сладури!

Коментирай

Финли

преди 1 седмица

В кв. Хаджи Димитър в София, на 500 м.кв. видях 4 казина!!! Четири!!! Ние не сме търпелив народ! Ние сме убит народ, но май още не го знаем.

Коментирай

Чичо

преди 1 седмица

Лелеее, и как така....некъв катарзис ли, що ли? Къв го дъвкахте преди 2 седмици бре, идиоти, чак сега ли ви увряха тиквите!?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.