Ексклузивно в “Свободно слово”! ГЕРБ-СДС в СОС поиска оставката на зам.-кмета по транспорт на София! (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-gerb-sds-v-sos-poiska-ostavkata-na-zam-kmeta-po-transport-na-sofiya-video/143934 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! ГЕРБ-СДС в СОС поиска оставката на зам.-кмета по транспорт на София! (ВИДЕО)

“От групата ГЕРБ-СДС искаме оставката на заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов.” Това заяви на брифинг в столичния общински съвет общинският съветник Антон Хекимян.

 

“Вместо заместник-кметът Павлов да обикаля с мокри кърпички транспортните средства в София, е добре да седне и да си свърши работата”, заяви Хекимян. 

 

“Искаме оставката на заместник-кмета по транспорт не само заради пропуските в работата му, но и като председател на съвета за безопасност на движение на децата, абдикира и от този пост”, каза общинският съветник от ГЕРБ-СДС Ваня Тагарева.

По думите ѝ, само в рамките на шест месеца това е втората извънредна сесия на СОС.

 

“След като решихме проблемите на тема сигурност, трябва да се решават и друг проблем, който Васил Терзиев и екипът му създадоха за по-малко от година”, коментира тя.

 

Тагарева попита защо при положение че транспортните дружества имат задължения от над 25 млн. лв., в доклада е описан заем от 6 млн. лева.

 

“На тези въпроси не получих отговор”, добави тя.

 

Тагарева каза, че в доклада на кмета за разрешаване на проблемите в градския транспорт пише и още нещо, което определи като силно възмутително.

 

"Терзиев уведомява общинските съветници, че държавата дължи 19 млн. лв. на Столичната община", каза Ваня Тагарева, според която кметът не е предприел никакви действия. 

 

“Градът ни е "на автопилот" в последната една година”, коментира общинският съветник от ГЕРБ-СДС Димитър Вучев.

 

По думите на Вучев, пари има, защото проекти в последната една година не се изпълняват.

 

"По наша информация по сметките на столична община има над 600 млн. лв., които стоят и чакат да бъдат насочени в конкретна посока, те са разпределени за проекти, които не започват", каза още общинският съветник.

 

Той заяви, че очакват някой да понесе отговорност, "но това няма да е кметът Терзиев, защото той винаги праща неговите заместници”.

 

“Вместо заместник-кметът Павлов да обикаля с мокри кърпички транспортните средства в София, е добре да седне и да си свърши работата”, заяви общинският съветник Антон Хекимян.

 

Какво още казаха общинските съветници, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.