Ексклузивно в “Свободно слово”! ГЕРБ-СДС: Заместник-кметът по транспорт на ПП-ДБ-СС Илиян Павлов да подаде незабавно оставка!

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-gerb-sds-zamestnik-kmetat-po-transport-na-pp-db-ss-iliyan-pavlov-da-podade-nezabavno-ostavka/133800 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! ГЕРБ-СДС: Заместник-кметът по транспорт на ПП-ДБ-СС Илиян Павлов да подаде незабавно оставка!

Тепърва започва анализ на промените по „Патриарха“-проектът, който започна с лъжа. Един месец гражданите протестират, а ние алармираме за липсата на прозрачност. Управляващите ни подхвърлят хвърлят картинки - нищо, което да представлява официален документ. Това заяви ексклузивно пред журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков на брифинг председателят на Комисията по икономика и собственост от ГЕРБ-СДС Прошко Прошков по повод скандалното реорганизиране на движението  по бул.  „Патриарх Евтимий“ и бул. „Витоша“.

 

Прошков подчерта, че няма разрешение за промени по „Патриарха“, нито проект: “На 11 май от Европейския център за транспортни политики заявиха, че няма съгласуване с нужните институции. Два дни по-късно началникът на СДВР заяви, че такъв проект не е внесен и че трябва да има един месец период, в който да се разгледа решението за жалби.

Гражданите, които протестират по-малко граждани ли са от тези, които са на велосипедите – този въпрос отправям към гражданските активисти от „Спаси София“.

 

“По време на миналия мандат направихме среща с фирмите доставчици на тротинетки и повдигнахме въпроса за безопасността на гражданите и безразборното разхвърляне на тези средства за придвижване по улиците”, заяви Прошко Прошков в отговор на въпрос от журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева как общината се грижи за безопасността на пешеходците, които придвижвайки се по улици и алеи рискуват да бъдат блъснати от велосипедист или човек на тротинетка. “Има сериозен проблем по тротоарите с възрастни хора, трудно подвижни хора, незрящи хора и т.н.”, разясни Прошков, допълвайки, че по негово лично предложение е било предвидено в мобилната апликация на всеки оператор на тротинетка да бъде отбелязвано незаконното им поставяне и захвърляне по улиците. По думите му трябва да се засили контролът върху подобни средства за придвижване, защото в момента той е занижен.

 

Общинските съветници заявиха, че искат оставката на заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов, защото това е второ негово прегрешение. Първият път оставката му бе поискана от общинския съветник от ГЕРБ-СДС Прошко Прошков в Комисия по транспорт, защото е криел писмо от ЦГМ по повод икономическата рамка. “Недопустимо е зам.-кмет да укрива информация от СОС!“, заяви днес Прошков.

 

“Представяте ли си „Спаси София“ да бяха „Строи София“? В момента щеше да се построи сграда без разрешително и незаконно! После щеше да се направи комитет да оценят дали тази сграда е опасна за живущите.. Това се случва и в момента на „Патриарха“, добави съветникът от ГЕРБ-СДС.

 

Председателят на групата на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян допълни, че Борис Бонев е направил публично самопризнание за провала на ПП-ДБ-СС по новата организация на движението по „Патриарха“ и района, казвайки че тепърва ще има работни групи и анализ. „Спаси София“ дърпат предизборно аварийната спирачка на София. Самопровъзгласилите се за спасители на София, подписаха молбата си за напускане – нещо, което трябва да направи заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов”, категоричен бе Хекимян.

 

Какво още казаха общинските съветници от ГЕРБ-СДС, гледайте в репортажа на журналиста от “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно от Столичния общински съвет.

Източник: svobodnoslovo.eu

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.