Ексклузивно в “Свободно слово”! Христо Гаджев: Вдигаме с 30% заплатите на военните от догодина! (ВИДЕО)

Не е допустимо да има военни формирования, в които да няма нито един офицер, а има сериозен отлив от армията, притеснен е министър Запрянов

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-hristo-gadzhev-vdigame-s-30-zaplatite-na-voennite-ot-dogodina-video/131533 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Христо Гаджев: Вдигаме с 30% заплатите на военните от догодина! (ВИДЕО)

Не е допустимо да има военни формирования, в които да няма нито един офицер, а има сериозен отлив от армията, притеснен е министър Запрянов

“Всички парламентарни групи внасят проект на закон за въоръжените сили, с които заплатата на военните се увеличава с 30%. “

 

Това обяви на брифинг депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев. Той изрази надежда до края на този парламент проектът да мине и иска бърз указ от президента. Идеята до 6 май той да е факт. Законът ще влезе в сила от 1 януари 2025 година и парите ще залегнат в бюджета за следващата 2025 г.

 

“Българската армия е национална институция, каза и служебният министър на отбраната Атанас Запрянов. Не е допустимо да има военни формирования, в които да няма нито един офицер, а има сериозен отлив от армията, притеснен е министър Запрянов. Такова решение ще е мотивация за военните”, смята Запрянов. А така военните щели да знаят, че държавата не ги е забравила.

 

Запрянов очаква да намалеят рапортите за напускане, тенденцията за напускането на службата ще бъде пречупена и дори смята, че ще има повишен интерес към военната служба.

 

“За мен това решение е доказателство за държавност”, заяви и началникът на отбраната Емил Евтимов. Според него мярката ще доведе до задържане на военните на служба. Относно запаса - Министерството на отбраната ще го подмладява и освежава и дори очакват доброволци резервисти.

 

Иначе повиквателните вече се дигитализират. Подготвя се базата в Граф Игнатиево за приема на Ф- 16, стана ясно от брифинга на военния министър. Обмисля се ускоряване на доставките с помощта за Украйна.

 

Какво още казаха на брифинга, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

 

3 Коментара

Да ви сера в устите

преди 1 месец

Ако ще с 3000000% да ги вдигнете пак няма да намерите балъци да ходят да умират в Украйна докато вие пърдите по министерства и в парламента и правите лесни милиарди. Нали през годините МО лесно се освобождаваше от кадърни офицери и предпочитаха да ги принуждават да напускат, а на тяхно място назначаваха някакви курвета, с които се забавляваха по време на работа.

Коментирай

Вероника

преди 1 месец

Напълно съм съгласна с вас. Щели да вдигнат заплатите на военните с 30% -смях? И наистина кой ще ходи в Украйна да умира и защо?

Коментирай

До преди 22 часа

преди 1 месец

Солидарен съм с написаното. Когато имахме 170 000 армия, въоръжена до зъби, МНО + ГЩ наброяваха 710 генерали, офицери и волнонаемни служители; Сега само в МО търкат бюрата над 1100, повечето от които неслужили девойки с понижена социална отговорност.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.