Ексклузивно в “Свободно слово”! ИТН няма да подкрепи втория мандат, но би участвала в преговори за третия! (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-itn-nyama-da-podkrepi-vtoriya-mandat-no-bi-uchastvala-v-pregovori-za-tretiya-video/137884 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! ИТН няма да подкрепи втория мандат, но би участвала в преговори за третия! (ВИДЕО)

Парламентарната група на ИТН няма да подкрепи втория мандат за съставяне на правителство. Това стана ясно от думите на депутата Станислав Балабанов в кулоарите на народното събрание.

 

“ИТН са готови с управленска и законодателна програма, ако третият мандат пристигне във формацията на Слави Трифонов.”

 

Балабанов е радостен, че останалите политически формации узряват за идеята на ИТН – за експертно правителство и алтернативен план за излизане от политическата криза. Ако президентът Румен Радев прецени и връчи третия мандат на ИТН, то тогава формацията ще покани всички партии да разговарят по приоритети и политики за конкретен срок на едно бъдещо експертно правителство.

"Ако президентът прецени да връчи третия мандат на друга политическа формация, ако бъдем поканени ще се отзовем на поканата", каза още Балабанов.

 

Станислав Балабанов коментира още, че е обсъдено как Народното събрание да започне най-накрая своята работа - парламентарните комисии да започнат работа следващата седмица.

 

“В момента парламентът имитира работа, тъй като няма формирано мнозинство и няма желание от партиите да осъществяват задълженията си в пленарна зала”, посочи Балабанов.

 

Депутатът от ИТН смята, че в момента политиците използват своето политическо его, а не работят в интерес на българските граждани.

 

“Политиците, които си мислят, че са победили, никого не са победили, а дори имат по-слаби резултати”, посочи Балабанов.

 

Той изтъкна, че е важна актуализацията на бюджета по определени пера, която трябва да се случи в следващите седмици.

 

“Затова е важно и да има бюджетна комисия и правна комисия, за да може законопроектите да минават по надлежен ред”, настоя народният представител.

 

Иначе ИТН ще внесат редица законопроекти, първият от които е промяната в Закона за прякото участие на гражданите във властта и промяна в Закона за референдумите с цел да се облекчи провеждането на референдумите.

 

Какво още казаха от ИТН, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

3 Коментара

pepi

1 month before

Защо ни показвате тези гюбрета....

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.