Ексклузивно в “Свободно слово”! ИТН ще борят конституционните промени редом с “Възраждане”

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-itn-shte-boryat-konstitucionnite-promeni-redom-s-vazrazhdane/123723 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! ИТН ще борят конституционните промени редом с “Възраждане”

“Днес присъствахме на най-срамното заседание в историята на 49-ия парламент”, заяви ексклузивно пред журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков. Станислав Балабанов от ИТН по повод окончателните промени в Конституцията.

 

“След като всеки народен представител имаше възможност поименно да стане прав и да изрази своя вот, ние от ИТН, разбира се, гласувахме „против“. А аз, като станах, изпратих послание на председателя на Народното събрание Росен Желязков, че ще остане в историята като председателя, ръководил наистина най-унизителното и най-срамното заседание в модерната ни демократична история”, коментира народният представител.

 

„Тези промени в Конституцията бяха приети с натиск и насила от едно извратено мнозинство, което няма нищо общо помежду си. Единственото общо между тях е личният икономически интерес“, заяви Балабанов.

 

“Ще сезираме Конституционния съд (КС) категорично и продължаваме да имаме вярата, че има някъде независима институция, като КС, която ще спре тези промени, защото тези промени касаят единствено и само сливане на властите и абсолютен контрол от едно слабо представително и с много ниско доверие мнозинство”, разясни той.

 

Какво още казаха депутатите от ИТН, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно в “Свободно слово”.

3 Коментара

Чичо

преди 4 месеца

Ако сега не забогатеят съдиите от КС, жална им майка! Новата "Конституция" ще напълни други джобове!

Коментирай

Албена

преди 4 месеца

Е, най-после опит за обединение. Корнела също да се присъедини или да се разкара. А Грухчо Белята е просто нагъл: "исторически ден". За да се размагнетизират, и той, и тиквоний предадоха всички нас.

Коментирай

Албена

преди 4 месеца

И защо под материали за Грухчо Белята няма опция за коментар?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.