Ексклузивно в “Свободно слово”! Иван Таков: "Топлофикация София" натрупа почти 2 млрд. лв. дългове през годините! (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-ivan-takov-toplofikaciya-sofiya-natrupa-pochti-2-mlrd-lv-dalgove-prez-godinite-video/143936 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Иван Таков: "Топлофикация София" натрупа почти 2 млрд. лв. дългове през годините! (ВИДЕО)

"Топлофикация София" е дружество, което натрупа почти 2 млрд. лв. задължения през годините.” Това заяви Иван Таков, общински съветник от БСП в столичния общински съвет, на брифинг в отговор на въпрос във връзка с информацията, че "Булгаргаз" ЕАД е запорирал сметките на "Топлофикация София" ЕАД. 

Таков каза, че по темата за "Топлофикация" “в СОС са правени не една и две работни групи и комисии през годините. Там проблемите са изключително критични”, коментира общинският съветник.

 

Той каза, че задълженията на дружеството към "Булгаргаз" и Българския енергиен холдинг са общо над 1,5 млрд. лв.

Според Таков трябва да се търси адекватно решение, но това е трябвало да се случи преди години. Общинският съветник припомни, че работните групи в столичната община са стигали донякъде, но не се вземало никакво решение за подобрение на състоянието на "Топлофикация".

 

“Имаше идеи за модернизация, за привличане на външен инвеститор. Всичко това беше "заметено под килима", включително и от предишното управление на столичната община, и затова не съм учуден от това, което се случва, но съм притеснен предвид настъпващия зимен сезон”, заяви Иван Таков.

 

“Идеите за модернизация на парното и привличане на външен инвеститор бяха заметени под килима”, каза той.

 

Какво още каза Иван Таков, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

2 Коментара

Николай

2 hours before

Дълговете на софиянци ще ги окачат на всички нас и ние ще ги покриваме. А задлъжнялата ,гнусна, некъпана ,жълтопаветна сган ще закопава България на всеки следващи избори.

Коментирай

Мирмидон

43 minutes before

Закривай! Ако имаш фирма, която трупа дългове, ще я закриеш. Нашият ТЕЦ го закри един мениджър от Софето, след като го доизточи. От 1990г. само се краде в тая държава и явно все нещо е останало за крадене, иначе за какво се готвят пак сглобки.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.