Ексклузивно в “Свободно слово”! Кабинетът ще покрие дефицита в енергийния фонд, за да няма поскъпване на цената на тока! (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-kabinetat-shte-pokrie-deficita-v-energiyniya-fond-za-da-nyama-poskapvane-na-cenata-na-toka-video/134795 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Кабинетът ще покрие дефицита в енергийния фонд, за да няма поскъпване на цената на тока! (ВИДЕО)

“Дефицитът в енергийния фонд е 449 млн. лева, като се очаква до края на регулаторния период да стигне 500 млн. лева. Министерският съвет взе решение, с което този натрупан дефицит да се компенсира от държавния бюджет. Това ще даде възможност на КЕВР при подготовка на ценовото решение на електрическата енергия за битовите потребители от 1 юли този дефицит да не се компенсира чрез цената на бита.”Това обяви министърът на енергетиката Владимир Малинов на брифинг в Министерския съвет.

 

“Държавата ще покрие целия дефицит, по думите на министъра. На базата на анализа, който КЕВР ще направи, този дефицит ще бъде покрит в рамките на тази бюджетна година”, допълни той..

 

Какво още каза министърът на енергетиката Владимир Малинов, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

 

5 Коментара

Иван Пеев

3 months before

За сметка на какво? БНБ ще печата парички? Или ще спрат плащания но социални програми? Или може би ще спрат "помощите" за така наречената Украйна?

Коментирай

Бай Иван

3 months before

Скъпото и прескъпо американско гориво трябва да се плаща! С какви пари ще покривате дефицита? Вие ли ще се бръкнете във вашите офшорни сметки или пак в нашите джобове ще бъркате, но не директно, а с нов дълг? Сглобкаджиите увеличиха само за няколко месеца държавния ни дълг с 10 000 000 000 (10 милиарда лева)! Само да минат изборите и тока пак ще поскъпне и не само тока! Важното е дебилите да ви изберат отново!

Коментирай

Финли

3 months before

Кабинетът удължава тиктакането на бомбата!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.