Ексклузивно в “Свободно слово”! Калин Стоянов: Кирил Петков поиска да сложим на оперативния щаб на изборите Кирил Ценкин! (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-kalin-stoyanov-kiril-petkov-poiska-da-slozhim-na-operativniya-shtab-na-izborite-kiril-cenkin-video/130957 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Калин Стоянов: Кирил Петков поиска да сложим на оперативния щаб на изборите Кирил Ценкин! (ВИДЕО)

"Кирил Петков поиска да сложим на оперативния щаб на изборите зам.-министър Кирил Ценкин", заяви вътрешният министър в оставка Калин Стоянов в кулоарите на парламента.

 

 "Тогава аз му казах, че това много трудно може да се случи, дори е невъзможно, защото винаги назад, а и занапред, ще бъде и е бил главният секретар. Няма как лице, което е част от политическият кабинет, в случая както е зам.-министърът, да бъде ръководител на оперативния щаб за изборите", разясни Стоянов подробно разговора си по темата с Кирил Петков.

 

По думите му никой не е оказвал натиск на Живко Коцев за депозираната му оставка като главен секретар, тази сутрин:

 

"Вчера главният секретар си подаде оставката въз основа на едно от основанията в Закона за МВР, а именно по лично искане и причини. Категорично никакъв натиск няма. Аз днес за първи път чух от премиера Николай Денков, че евентуално е имало някакъв натиск, че те си комуникират заедно", каза Стоянов.

 

"Кирил Петков е идвал в моя кабинет и то не веднъж, Асен Василев не е идвал в моя кабинет, единствено сме разговоряли с него на заседания. Г-н Борисов никога не е идвал в кабинета ми. Единственият човек, с когото съм се срещнал и който ме е канил физически да стана министър е Кирил Петков. Мария Габриел не съм я познавал тогава", допълни Стоянов на въпрос все пак кой го е предложил за министър в кабината "Денков-Габриел". 

 

"Аз този човек никога не съм го виждал, никога не съм се запознавал с него, никога не съм разговарял с него - по телефон, по приложения, по пощенски гълъби, ако щете", каза още вътрешният министър в оставка по повод на Нотариуса.

 

"Не мога да ви кажа нищо за случая от вчера. Това е разработка на ДАНС и КПКОНПИ", отговори Стоянов по повод обиските, разпитите и считаните задържаните във вчерашния ден няколко души, начело с директора на Агенция "Митници" Петя Банкова.

 

Стоянов заяви, че към този момент не е разговаряно с него за участие в служебен кабинет.

 

Какво още каза вътрешният министър в оставка Калин Стоянов, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.