Ексклузивно в “Свободно слово”! Корнелия Нинова: БСП ще участва в пленарните заседания за бюджета

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-korneliya-ninova-bsp-shte-uchastva-v-plenarnite-zasedaniya-za-byudzheta/123334 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Корнелия Нинова: БСП ще участва в пленарните заседания за бюджета

“Лъсна лицемерието на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС. Бюджетът, плащанията, пенсиите и социалните плащания изобщо не са им приоритет, както вчера твърдяха”, заяви ексклузивно пред журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод липсата на кворум и невъзможността да се проведе пленарно заседание. 

 

"Банкетът победи бюджета, днес няма заседание по причина на управляващите, които празнуват", пошегува се Нинова. “Ние сме тук, защото искаме да се приеме бюджетът и хората да не останат без пари”, допълни тя. 

 

Припомняме, че вчера депутатите на БСП, „Възраждане“ и „Има такъв народ“ (ИТН) окупираха трибуната в парламента  заради демонтажа но Паметника на Съветската армия и Конституцията, заради което заседание не можа да се проведе и избраниците се разотидоха.

 

Нинова заяви, че очаква днес съдът да спре демонтажа на ПСА, т.к. областната управа не е могла да покаже необходимите документи и се предполага, че такива няма. На въпрос от журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева кой ще понесе отговорност, ако съдът постанови, че рязането на Паметника на Съветската армия е незаконно, соцлидерката отговори, че отговорност ще се търси от онези, които са го разпоредили и БСП щяла да им търси тази отговорност. По думите й представителят на Областната управа е заявил, че разполага с документи, но не ги е показал, а също така не и предоставил копия.

 

По отношение на промените в Конституцията тя заяви, че въвеждането на двойно гражданство за лица на висши държавни постове е отстъпление от националния суверенитет. Съдебната реформа пък представлявала политическо овладяване на прокуратурата.

 

Какво още каза председателката на БСП, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно в “Свободно слово”.

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.