Ексклузивно в “Свободно слово”! Корнелия Нинова: Между управляващите виждаме висша форма на лицемерие

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-korneliya-ninova-mezhdu-upravlyavashtite-vizhdame-vissha-forma-na-licemerie/122295 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Корнелия Нинова: Между управляващите виждаме висша форма на лицемерие

“Фарс! Бихме казали, че това, което виждаме днес, е висша форма на лицемерие и демагогия. Вчера се избиха за подуправител. Казаха си думи, които са безумни. От трибуната се замеряха с обвинения в стил: “подуправителят ви е по-корумпиран от подуправителя ни”. А днес се прегърнаха и вкупом ще ги молят двамата да си подадат оставките”. Това заяви ексклузивно пред журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков в парламента лидерката на социалистите Корнелия Нинова.

 

На въпрос от журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева дали предвид предстоящите оставки в ръководството в НЗОК и новата процедура БСП ще издигне свой кандидат и как ще гласуват червените депутати, соцлидерката отвърна: “Чакайте да видим дали ще има оставки. Това, че Борисов, Христо Иванов и Асен Василев ще помолят шефовете на касата да си подадат оставките, не е гаранция. Ние пък казваме на управляващите - внесете им оставките в НС!”

“Лицемерие, дъно в управлението. Не може да се ръководи така държава. Десет души се гаврят със седем милиона и обричат не само днешния им ден, а и бъдещето им. Вижте за какво днес са говорили час и половина и какво са се договорили - как да си разпределят регулаторите и службите. Как пък веднъж не се събраха за десет минути да решат проблема с електронните рецепти, липсата на лекарства за диабетно болните. Всяко събиране е как да си разделят властта”, уточни Нинова. Според нея случващото се днес е “временно примирие преди следващия взрив.”

 

“Следващият взрив ще се казва Конституция и там жестоко ще се избият как да си разделят съдебната власт - на кого ВСС, на кого и

нспекторат, на кого - прокуратура, съд и т.н.”, коментира председателката на БСП.

 

“С нас не е говорено за трети вот от страна на “Възраждане”. Разбирам, че Костадинов трябва да измие срама от вчера. Неговата партия и ИТН бяха употребени и захвърлени днес. БСП не се употребява и не се продава. Тона е нашата сила и за това предизвиква такива реакции срещу нас”, заяви тя.

 

На въпрос дали има опасност БСП да бъде изключена от Партията на европейските социалисти (ПЕС) заради коалиция с националисти, Корнелия Нинова обясни, че за пръв път чува за такова нещо, но понятието “коалиция с националисти” е невярно, в новото ляво обединение отсъстват формации с подобна политика и точно по този повод не са били поканени “Възраждане” и “Атака”. Соцлидерката от няколко дни наблюдавала огромно напрежение спрямо обединението на ляво, център и патриоти, което БСП организира.

 

“Нямаме никакви проблеми с градската организация на БСП-София, всички решения се вземат съвместно на Изпълнително бюро”, уточни Нинова.

 

Какво още каза червената лидерка, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно в “Свободно слово”.

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.