Ексклузивно в “Свободно слово”! Корнелия Нинова: С машините може да бъде манипулиран вотът. Изборите трябва да се проведат

Възможно е реалният вот на гражданите  и отчетът на машината да се разминават

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-korneliya-ninova-s-mashinite-mozhe-da-bade-manipuliran-votat-izborite-tryabva-da-se-provedat/119603 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Корнелия Нинова: С машините може да бъде манипулиран вотът. Изборите трябва да се проведат

Възможно е реалният вот на гражданите  и отчетът на машината да се разминават

Изборите трябва да се проведат, версии за отлагане не приемаме, очакваме ЦИК да се произнесат, това заяви пред журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков лидерът на БСП Корнелия Нинова след извънредния Председателски съвет заради скандала с машините за вота.

 

"Докладът на ДАНС потвърждава нашите съмнения от повече от година, които сме изразявали, че през машините може да бъде манипулиран вотът. Предложихме да има смесено гласуване - машини и хартия по избор. Тогава всички ни се нахвърлиха, но ето, че съмненията ни са имали основания. Това, което разбрахме, хвърля съмнения върху честността и прозрачността на избора, на което ние държим. Очакваме ЦИК да вземе решение как да се действа, но за нас версии за отлагане на избори, преместване на дати не са приемливи", посочи Нинова. 

 

Тя уточни, че са останали с впечатление, че е възможно това, за което е гласувано, и хартиената бюлетина, която изкарва машината, да се разминават. "Тоест да си гласувал за една партия, да излезе друго и ако не обърнеш внимание в момента, да бъде отчетено друго", каза още Нинова. 

 

Според нея ако посоченото за зам.-министъра на е-управление се окаже вярно, той трябва да понесе политическа отговорност чрез уволнение и наказателна - чрез разследване.

 

Какво още каза лидерката на социалистите, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков ексклузивно за “Свободно слово”.

3 Коментара

ВЪЗРАЖДАНЕ е патерица на шайката ГЕРБ и петата колона ДПС

преди 6 месеца

Кико Канадчето/Кирил Петков на среднощната сбирка на ПП: “Истината е, че цялата схема, която направихме, през всички тези години, интелектуалците са 7%. Направихме ала-бала през президента. Ако пуснеш народа да се презентира, ние трябва да сме 10% с ДБ и с всичко“. Румен Мустафа Радев оглушително не коментира!?!

Коментирай

албена

преди 6 месеца

Простокирето открито си призна за ала-бала през президента, Станислав Цанов пусна видео, в което лъсна цялата истина, специалисти на конгреса на хакерите обясниха, че е детска игра манипулирането на изборите, едно дете за минути успя да хакне машина доста по-съвършена от нашите. Чак сега ли разбрахте защо еничарите толкова държат на машините, наречени мадуровки? Дано наистина да ги премахнат преди от някои посолство да са се обадили.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.