Ексклузивно в “Свободно слово”! Корнелия Нинова: Това е най-унизителното състояние на българския парламент

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-korneliya-ninova-tova-e-nay-unizitelnoto-sastoyanie-na-balgarskiya-parlament/123578 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Корнелия Нинова: Това е най-унизителното състояние на българския парламент

 “Това, което се видя днес, е най-унизителното състояние на българския парламент, откакто той съществува”, заяви ексклузивно пред журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, лидерката на БСП Корнелия Нинова.

 

“Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов - към вас се обръщаме. Това ли Ви е евроатлантическия живот в България? Те са основните виновници за това, което се случва днес. Това е налагане на диктатура на мнозинството и пълзящ фашизъм. Ние не можем да участваме, да се бием като хулигани и да теглим микрофони. БСП е сериозна партия и не участва в такива неща,да се бие, да дърпа микрофони”, категорична е тя.

 

Според нея поведението на “Възраждане” е имитация на процес и ако те са искали да се прекрати заседанието, е можело да се изкажат. А те сега само стоят пред трибуната, мнозинството ги е намачкало, говорили са от място и си вземали решения. “Това не е истинска опозиция и блокаж, а цирк”, заяви Нинова.

 

По думите й, мнозинството без дебат в пленарна зала е погазило интересите на българския народ, гласувайки закона за енергетиката за пет минути. И сами са се отрекли от таксата за руския газ, които сами са приели. Единственият изход, по думите й, е оставка на това мнозинство.

 

За промените в Конституцията Нинова коментира, че се цели овладяване на съдебната власт, а прокуратурата ще стане политическа.

 

Какво още каза председателката на БСП, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно в “Свободно слово”.

7 Коментара

Фриц Клингенберг

преди 4 месеца

И ти нямаш нищо общо с него!

Коментирай

Фелдмаршал Лист

преди 4 месеца

Како от Крушовица, дето ни натресе Зеленият чорап за Резидент - а вие с твоите умочковци ко праите, а?!

Коментирай

Майна

преди 4 месеца

Напусна парламента...,ясно..Доведе, Радев..Изнасяше снаряди с ПП ..Доведе Ванчето..Ти и опозиция?.. Прозрачна си на всички..БСП имаше един българин- Жан Виденов, колега на баща ми , за който той казваше- човек - идеалист ., няма да го оставят...Другото сами сте видяли и разбрали..

Коментирай

Митко Палаузов

преди 4 месеца

Бсп е партия предател която не подкрепи Възраждане с блокажа на парламента отвътре. Социалистическите депутати не посмяха да влезнат и се скриха извън залата. Сега всички обяснения на Нинова са излишни.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.