Ексклузивно в “Свободно слово”! Костадин Костадинов: Няма заповед за демонтаж или реставрация на ПСА

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-kostadin-kostadinov-nyama-zapoved-za-demontazh-ili-restavraciya-na-psa/123289 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Костадин Костадинов: Няма заповед за демонтаж или реставрация на ПСА

“ПП-ДБ поставят под въпрос националната сигурност и се притеснявам утре са не се събудим с новината, че сме обявили война на Руската федерация. Нас ни управляват неврастеници”, заяви ексклузивно пред журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков председателят на “Възраждане” Костадин Костадинов на втори пореден брифинг пред пленарна зала по повод рязането с флекс на ПСА.

 

Според него не им е била предоставена заповед за демонтажа на паметника, въпреки, че минути по-рано Кирил Петков обяви, че от Областна управа са му предоставили изрядна документация. “Когато Киро Истината говори, ние сме много критични към неговите думи. Няма заповед за демонтаж и ние не можем да обжалваме, т.к няма акт. Няма заповед и за реставрацията на паметника, никакви реставрационни дейности не са предприети, въпреки че представиха акта не като демонстрация, а реставрация”, уточни той.

 

На въпрос от журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева дали реставрацията протича под формата на валящи се по земята метални отломки от глави и ръце на статуи, пред които управляващите си правят селфита, Костадинов отвърна: “Реставрацията се прави на терен, но обикновено са нежни да мине 100 години от монтирането им”, а не сега.

 

По думите му управляващите са отказали да спрат процеса на премахне на паметника и заяви, че блокирането на парламента ще продължи постоянно, т.к за сегашните властници законите не съществували.  

 

Какво още каза лидера на “Възраждане”, гледайте в репортажа на журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно в “Свободно слово”.

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.