Ексклузивно в “Свободно слово”! Костадин Костадинов: Регулаторите винаги са били регулирани от управляващите! (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-kostadin-kostadinov-regulatorite-vinagi-sa-bili-regulirani-ot-upravlyavashtite-video/126497 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Костадин Костадинов: Регулаторите винаги са били регулирани от управляващите! (ВИДЕО)

“Регулаторите винаги са били регулирани от управляващите, а назначенията – предмет на сделка в управляващото мнозинство”. Това заяви  в парламента председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов.

 

Той коментира изказването на „Продължаваме промяната“ и Кирил Петков относно сделка между „Юнайтед груп“ и „Булсатком“. “Ако е вярно, че утре Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще одобри сделката между „Юнайтед груп“ и „Булсатком“, това много ни притеснява”, посочи вчера Кирил Петков и допълни, “че е притеснително, ако комисията просто одобри това решение, което ще се отрази на хиляди българи, без никакъв коментар”.

 

“Т.нар. независими регулатори се регулират от управляващите. Същото нещо се случи и с конституционния съд. В България няма независими институции, няма и демокрация вече, има просто един олигархичен режим, който парчетосва държавата”, каза Костадинов.

 

На въпрос на журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева има ли връзка между призива на ПП-ДБ комисията за защита на конкуренцията да не одобрява сделката Юнайтед груп“ - „Булсатком“ и тайната среща на Кирил Петков и Спас Русев преди седмица Костадинов заяви, че е очевидно, че има някаква връзка, и че тайната среща вече далеч не е тайна, въпреки че ПП-ДБ се опитват по някакъв начин да излязат от ситуацията”.

 

“Възраждане“ не се притеснява от нова партия”, заяви Костадинов, коментирайки евентуален нов политически проект на президента Румен Радев.

 

„Няма избирател на „Възраждане“, който би могъл да тръгне да се изкуши от представител на партия, свързана с президента, който поруга, заедно с управляващото мнозинство, конституционния референдум за запазване на българския лев“, каза той. По думите му в много други неща президентът не е реагирал така, както очакват хората.

“Анализатори се опитват да внушат, че няма алтернатива – единствената алтернатива е гледайте президента”, смята Костадин Костадинов.

 

Какво още заяви Костадин Костадинов, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

4 Коментара

Васко Ушето от ДеСето

преди 3 месеца

Големо Благодарско Коци! И без всякакво притеснение към светлото бъдеще на реформирания от теб - ЕС!

Коментирай

Кандидат за кмет на Дупница подкрепен от Възраждане

преди 3 месеца

Разбира се, че Зеленият чорап не е никаква алтернатива! Както и Възраждане.

Коментирай

Фриц Клингенберг

преди 2 месеца

Коци е ПОРЕДНОТО обикновено политическо ПАТРИОТИЧНО МЕНТЕ. Новият Боленчо Лидеров на янките у нас.

Коментирай

Емил Кошлуков

преди 2 месеца

КОЦИ, търся си бележка за професионален журналистически стаж. БРАТ - на теб разчитам. Предлагам огромно възнаграждение.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.