Ексклузивно в “Свободно слово”! Министър Тагарев: Не чувствам вина за вота на недоверие. Ежедневно наши екипи обезвреждат дронове

Трябва да направим нещо да сме по-активни в медийното пространство", смята министърът.

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-ministar-tagarev-ne-chuvstvam-vina-za-vota-na-nedoverie-ezhednevno-nashi-ekipi-obezvrezhdat-dronove/121136 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Министър Тагарев: Не чувствам вина за вота на недоверие. Ежедневно наши екипи обезвреждат дронове

Трябва да направим нещо да сме по-активни в медийното пространство", смята министърът.

“Не чувствам лична вина за вота на недоверие”. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев на въпрос от журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева дали изпитва безпокойство, че именно неговият ресор - отбрана и сигурност - е темата на опозицията за поредния вот на недоверие. Припомняме, че през последните няколко месеца военното министерство влезе многократно във фокуса на вниманието с доста фрапиращи и меко казано скандални случаи. Като започнем с обявения от Тагарев “малък град на НАТО”, който ще се строи до Ямбол, и чиято сума от 100 милиона лева хвърли  депутатите в ступор, и продължим със злополучния дрон, открит край брега на Шабла, който човек набеден за сапьор от МО обезвреди с голи ръце, облечен по потник. Негов колега пък му пазеше гърба, докато пушеше цигара, което е изцяло в разрез с добрите практики и правилата за безопасност. Ето какво отвърна военният министър на журналистическия въпрос:

 

“Дронът го дискутирахме достатъчно добре, съгласно процедурите - екип на военноморските сили го обезвредиха по начина, който те предписват, със средствата, които имат. Облеклото им е избрано подходящо, независимо как изглежда отстрани. И тогава го казах, и пак ще го повторя - по веднъж и дори по два пъти на седмица ние изпращаме екипи от армията да обезвреждат невзривени боеприпаси”, уточни Тагарев.

 

Пред журналисти в кулоарите на парламента той заяви, че “кабинетът може да не е перфектен, но по отношение защитата на националните интереси мисля, че стоим абсолютно твърдо и категорично”. По думите му, дебатите по вота на недоверие били загубено време.

 

"Единствената полза е, че тези от нашите граждани, които искаха да разберат какво прави правителството в областта на отбраната и националната сигурност, са имали тази възможност за 20-30 минути от целия дебат днес", коментира министърът с уговорката, че не очаква утре вотът на недоверие да мине.

 

"Нямаше чуваемост на доводите, които даваме. Те си повтарят тяхната теза, без да се съобразяват с фактологията", каза министърът.

 

По повод обвиненията във връзка с конфликт на интереси с доставката на военна техника, той заяви: „Точно обратното е. Един от хората, които участват в консорциума, спечелил обществената поръчка, има участие във фирма, управлявана от моята съпруга. Това не е конфликт на интереси. Процедурата е 4 г., има и решение на съда кой печели процедурата, има и решение на моя предшественик на поста. Ако всичко приключи успешно, ще имаме модерни системи и дронове, произведени от български фирми. Процедурите в отбраната са дълги – 2019 г. стартира нещо, подават се документи, обжалват се решения, и дори аз да бях министър по това време, нямаше да мога да направя нищо друго, освен да взема същото решение като предшественика ми. БСП, ако считаха, че има конфликт на интереси, нямаше да занимават парламента", защити се министърът.

 

Какво още каза Тодор Тагарев минути след края на дебатите по вота на недоверие към правителството, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

5 Коментара

Педи Експрес

преди 5 месеца

Публична тайна е че тагарев се отдава на мъжки ласки с братовчед си. Широко коментирана в парламента е тяхната връзка, обект на присмех и закачки в тази специфична демократична евроатлантическа общност на розовите тениски. Носят се всякакви слухове и пикантни истории за техни уикенди в спа курорти и хотели, предимно в македонския край, където двамата братовчеди се усамотявали на сладки приказки.

Коментирай

Педи Експрес

преди 5 месеца

Според свидетели от персонала на спа хотелите двамата изобщо не се криели и се движели винаги заедно като обсебени без да се смущават от нищо, носени на крилете на своята връзка като братовчеди.

Коментирай

ПеПейкин и ВЪЗРАЖДАНЕ са патерицата на шайката ГЕРБ и петата колона ДПС

преди 5 месеца

Колега Иванов, още в средата на 70-те години на миналия век започна упадъка на Американската империя и само предателството на върхушката на КПСС с горби начело им даде за двадесетина години глътка въздух, но сега разрухата е очевидна - повече от 60% от работещите американци живеят от заплата до заплата...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.