Ексклузивно в “Свободно слово”! Мижи да те лажем! ПП-ДБ щели да борят ЧСИ-тата, но направиха покровителя им Белазелков конституционен съдия! (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-mizhi-da-te-lazhem-pp-db-shteli-da-boryat-chsi-tata-no-napraviha-pokrovitelya-im-belazelkov-konstitucionen-sadiya-video/136294 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Мижи да те лажем! ПП-ДБ щели да борят ЧСИ-тата, но направиха покровителя им Белазелков конституционен съдия! (ВИДЕО)

“Продължаваме промяната”-“Демократична България”, ще бъде ясна опозиция!” Това заяви напето Кирил Петков на нарочен брифинг в парламента, обаче някак си забрави да спомене какви ги вършеха и той и неговите колеги съвсем доскоро!

 

Ето за какво иде реч…

 

Въпреки, че от коалицията не подкрепиха избора на председател на Народното събрание, което доведе и до блокаж на първото пленарно заседание, от ПП-ДБ явно все пак тайничко се надяват институцията съвсем скоро да заработи.

Поне така излезе от изказването на Асен Василев, който си беше подготвил 4  законодателни инициативи, които да ни представи… и с които евентуално да ни зашемети…

И за голяма изненада успя. Оказа се, че едно от предложенията е свързано с въвеждане на законодателство за личния фалит.

 

“Ние сме единствената държава в ЕС, в която няма закон за личния фалит. В България съществува “вечен длъжник”. Абсолютно безконтролно са оставени и колекторските фирми и частните съдебни изпълнители да тормозят българските граждани”- възмути се Василев, което меко казано изненада събралите се медии.

 

Провокирана от казаното, журналистът на “Свободно слово” Анелия Дулева запита депутатите от формацията забравиха ли, че именно тяхното предложение за конституционен съдия Борислав Белазелков е покровителят на ЧСИ-тата в България и не е ли сегашната им инициатива в разрез с политиката, която водеха досега?

 

Припомняме, че Белазелков зае поста в Конституционния съд, въпреки че гръмнаха медийни скандали, че именно същият е участвал и лобирал в изготвянето за Закона за частните съдебни изпълнители в България, който е въведен през 90-те. Не само това, ами той ги и обучавал.

 

Това прави казаното на брифинга меко казано шизофренно, или както се казва: “Крадецът вика… дръжте крадеца!”

 

Разбира се по традиция гореспоменатите участници в брифинга, не успяха да отговорят смислено на нито един въпрос, а на нашите пък съвсем… Асен Василев за оплете в дати и дори не разбра, че го питаме за принципи, не за тънки сметки…

 

Вижте как протече брифингът в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

 

2 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.