Ексклузивно в “Свободно слово” Нинова посочи нещо, което никой не забеляза в промените на Конституцията

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-ninova-posochi-neshto-koeto-nikoy-ne-zabelyaza-v-promenite-na-konstituciyata/123726 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово” Нинова посочи нещо, което никой не забеляза в промените на Конституцията

„От всички вреди, които сглобката нанесе на държавата досега, промяната на Конституцията е най-голямата вреда”, заяви ексклузивно пред журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков Корнелия Нинова.

 

„С двойното гражданство на депутати и министри предават българския национален суверенитет и вече официално могат да ни управляват чужди граждани. Съдебната реформа не цели никаква справедливост и никаква независимост на съдебната система. Разпределиха си и порциите в съдебната система. ДБ и Христо Иванов най-накрая си получават съдиите сами да избират своята квота във ВСС – негова отдавнашна мечта. ДПС получават една политически зависима прокуратура, където по-голяма част от квотата на прокурорите ще бъде политически избирана. Бойко Борисов получава едно голо обещание, че те ще го пазят и ще го препират докрай“, коментира тя.

 

На въпрос от журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева дали очакват президента Румен Радев да сезира Конституционния съд, тя препоръча на медиите да се обърнат към държавния глава.

 

„Следващата им стъпка, както самият Кирил Петков обяви,  са регулаторите, които ще бъдат разпределени на три по политически принцип, за да могат да се окопаят и там за следващите 5 или 7 години“, уточни Нинова.

 

„Отвориха вратичка за преговори с президента“, подчерта лидерът на БСП и обясни: „Първоначалното изречение за служебния кабинет беше: „Правомощията на служебния кабинет се ограничават със специален закон.“ В последния момент вкараха „могат да се ограничават със специален закон“, което дава възможност или да се прави, или да не се прави.“ 

 

„Ще оползотворим всички възможни правни средства да се жалят и спрат приетите текстове в Конституцията, които са или противоконституционни, или предават националния интерес, или разпределят порции във властта“, категорична е лидерката на БСП.

 

Какво още каза Нинова, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно в “Свободно слово”.

9 Коментара

Гост

10 months before

С присъствието си в залата и имитация на опозиция си подпечата билета за отсъстващи от следващите избори.

Коментирай

Гост

10 months before

Е пак ли не съм удобен.

Коментирай

друг индианец

10 months before

НАРОДЕ????.....ПРОСТИЙ,ОВЧИЙ,БЕЗУМНИЙ "НАРОДЕ" - ЦЯЛОТО ТОВА БЕЗУМИЕ КОЕТО ТИ СЕ СТОВАРВА НА ЧУТУРАТА,СИ ГО ПРАВИШ САМ!!!НИКОЙ НЕ ТИ Е ВИНОВЕН!ТИ САМ И ЕДИНСТВЕН СИ ГО ПРАВИШ,БЕЗУМНИЙ "НАРОДЕ!!!СЛЕД НЯКОЯ И ДРУГА ГОДИНА ЩЕ ВИДИШ ПОСЛЕДСТВИЯТА,АКО ВЪОБЩЕ МОЖЕШ ДА "ВИЖДАШ"!!!

Коментирай

Червената шапчица

10 months before

Лежат си лъвът и лъвицата и изневиделица пристига заекът, скача върху главата на лъва, нанася му пет-шест тупаника и хуква да бяга. Лъвът по никакъв начин не реагира. Ядосана лъвицата му казва: - Какъв цар на животните си ти, да позволиш на този пикльо такова нещо?!. Лъвът с досада отговаря: - Остави го - малък е, глупав е!... След малко Зайо пак пристига, започва да налага царя на животните и отново избягва. Лъвът отново не реагира. На третия път обаче, лъвицата не издържа наглостта на заека и го подгонва. Минават един хълм, после една долина и накрая се оказват пред една тръба. Зайо минава през нея, но лъвицата се заклещва. Тогава той минава зад нея и и изрежда всички възможни задни прашки. След което лъвицата пристига оклюмала и унизена, полягва кротко до лъва и не обелва нито дума. След известно време лъвът поглежда натъжената си половинка и промълвява: - И теб ли те прекара през тръбата, мръсникът?

Коментирай

Червената шапчица

10 months before

На изповед: - Отче, съгреших със свещеника от съседното село. - Че що ти трябваше да ходиш чак там, чедо?

Коментирай

Червената шапчица

10 months before

- За каква позиция кандидатствате? - За лекар. - Стаж? - Да. Гледал съм "Спешно отделение". "Доктор Куин лечителката" и три месеца генерал Мутафчийски.

Коментирай

Червената шапчица

10 months before

БСП е имитация на опозиция, защото е купена опозиция...

Коментирай

Мазна алчна трътка

10 months before

Сланинова винаги се прави на интересна, това е защото е интересчийка, отворила е алчен гъз като на али баба пещерата. Ще се запомни като алтавата която нищо не знае за оръжието което се изнася за усрайна. Иначе знае да взима пари под масата.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.