Ексклузивно в “Свободно слово”! Нинова: Прие се едно половинчато и несправедливо решение за пенсионерите! (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-ninova-prie-se-edno-polovinchato-i-nespravedlivo-reshenie-za-pensionerite-video/131509 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Нинова: Прие се едно половинчато и несправедливо решение за пенсионерите! (ВИДЕО)

“Прие се едно половинчато и несправедливо решение за пенсионерите.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като стана ясно, че парламентът е решил окончателно - великденски добавки ще има за пенсионерите под линията на бедност. Те ще бъдат под формата на еднократна помощ от 100 лева. 

 

"Възрастните хора имат нужда от подкрепа по време на празниците. Те са несправедливо ощетени от грешки в пенсионната система. Трябва да се използва всякаква възможност, за да бъдат компенсирани", каза тя. 

 

Припомняме, че от БСП предложиха по 100 лева за пенсионерите под линията на бедност и по 50 лева за останалите. 

 

По думите й това, че няма да се дадат по 50 лв. на всички пенсионери е грешка, с която се ощетяват близо 1.5 млн. български пенсионери. 

 

Какво още каза Корнелия Нинова, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

 

4 Коментара

Тъпо!!!

преди 2 седмици

Бъркате социални помощи с пенсии. Пенсия е за прослужено време и възраст. Който каквото е внасял, толкова и получава сега. Не работилите или не внасяли пари в системата, получават и по малка пенсия. Да не говорим, че има " бедни "пенсионери, които вземат ренти от земи по 10 Хил. лева, да не говорим за хора, даващи по няколко имота под наем ...и още какво ли не ! ...Това е все едно да разделите парите от влоговете в банките на по богатите хора , на останалите, щото нямат пари ????

Коментирай

Какво да се прави

преди 2 седмици

Тези с ниските пенсии са хора, които никога не са работили, или многа малко. Защо не са работили - защото са имали пари - това са реститутите с големите магазини и скритото злато. А тези дето сме работили по 40-50 години и сме изградили България сме със 100 лева отгоре - демек много сме богати! Тези с ниските пенсии са електората на ппдбгербдпс! Мръсници.....

Коментирай

някой си

преди 2 седмици

Тези с такива пенсии са хора, които не са работили, нямат никакъв принос към държавата. Това са богати хора, затова не са работили, днешните реститути. Моята пенсия с 45 години стаж е със 100 лв повече, демек аз съм богата! Безсрамници....

Коментирай

Мирмидон

преди 2 седмици

Не е вярно, че хората с малки пенсии не са работили. По-възрастните учители, лекари, мед. сестри са с мизерни пенсии. Иван Костов здраво ги прецака при деноминацията.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.