Ексклузивно в “Свободно слово”! Пеевски обяви какво ще се случи, ако Радев не назначи новите министри! (ВИДЕО)

"Нека държавните мъже да бъдат на висотата на доверието на хората и да спрат с тези игрички", призова председателят на ДПС

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-peevski-obyavi-kakvo-shte-se-sluchi-ako-radev-ne-naznachi-novite-ministri-video/131905 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Пеевски обяви какво ще се случи, ако Радев не назначи новите министри! (ВИДЕО)

"Нека държавните мъже да бъдат на висотата на доверието на хората и да спрат с тези игрички", призова председателят на ДПС

"Съгласно Конституцията той е длъжен да ги разпише" – така председателят на ДПС Делян Пеевски отговори пред журналисти в парламента на въпроса дали президентът ще подпише указа за смяна на двама министри. 

 

"Нека държавните мъже да бъдат на висотата на доверието на хората и да спрат с тези игрички - "Няма да подпиша за министрите", другите: "Ще махнем шефа на парламента". Ами добре, няма да има министри, няма да има премиер, няма да има шеф на парламента, утре може да няма президент. Какво се случва с държавата?", попита лидерът на ДПС.

"Това не е сериозно. Ние сме в предизборна кампания на практика вече. Просто всички да спрат и да се съобразят с Конституцията. Президентът се съобрази с Конституцията, да се съобразява и Министерският съвет, и ние да се съобразяваме с Конституцията. Трябва да бъдем отговорни към хората. Това вече е една игра, която ще я платят хората. Призовавам всички отговорни държавни мъже да спрат", каза още той.

 

"Като откаже да подпише, той вече си има външен министър и земеделски министър и трябва да почне да ги управлява. Те са негови министри вече, на Радев. В мига, в който откаже, той приема, че има двама министри в кабинета", посочи Пеевски.

 

"Убеден съм, че ще запази равноотдалеченост и България ще има ясната насоченост, която трябва да има – проатлантическа", каза той за Даниел Митов.

 

Попитан дали смята, че е имало външен натиск над Главчев да предложи Митов, той отговори: "Дайте да бъдем сериозни. Съгласно Конституцията, това е изцяло право на премиера. Не може да се бъркаме премиера кой ще определи".

 

На въпрос защо ПП-ДБ продължават да защитават бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, който от вчера е с повдигнати обвинения, че е помагал за контрабанда, той отговори: "Партията на пудела трябва да си защитава пуделите".

 

Какво още каза Делян Пеевски, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.