Ексклузивно в “Свободно слово”! ПП-ДБ се похвалиха с промените в Конституцията, но не можаха да обяснят защо

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-pp-db-se-pohvaliha-s-promenite-v-konstituciyata-no-ne-mozhaha-da-obyasnyat-zashto/123722 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! ПП-ДБ се похвалиха с промените в Конституцията, но не можаха да обяснят защо

“Промените в Конституцията показват, че в България е възможно да се постига съгласие около национални цели” заяви ексклузивно пред журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков Христо Иванов по повод промените в Конституцията,  които бяха приети с 165 гласа на трето четене в парламента. 

 

“Промените в Конституцията са истинското начало на съдебната реформа. Те дават възможност с последващите изменения в Закона за съдебната власт и процесуалните закони и най-вече с предстоящите кадрови решения да доизградим и постигнем целите, които сме си поставили”, заяви Иванов, добавяйки, че българската политическа система трябва да използва постигнатия консенсус като платформа за бъдещи съгласия, за да продължи институционалното разграждане на корупционния модел в страната.

 

На въпрос от журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева кой в момента олицетворява корупционния модел, Иванов заяви, че губещо е цялото общество и те се борят срещу възможността да съществува такъв модел. За да бъде борбата устойчива са необходими истински институционални мерки.

 

“Този корупционен модел в различни периоди е олицетворяван от различни образи, но неговото разграждане е въпрос на институционално действие. Важното на промените е, че успяхме да изградим политически консенсус, независимо от взаимните обвинения през годините. Важното е, че можахме да фокусираме политическия дебат и политическото действие върху институционалните решения, а не персоналните атаки”, уточни той. 

 

“Ние знаем кой е губещият от корупционния модел. Това е цялото ни общество и именно затова се борим срещу съществуването на този модел. Резултатът ще бъде устойчив само ако имаме истински институционални мерки в това отношение”, заяви в заключение съпредседателят на ПП-ДБ.

 

Какво още каза съпредседателят на ПП-ДБ, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно в “Свободно слово”.

2 Коментара

Чичо

8 months before

Йористът със спрени адвокатски права и бивш тиквен министър щял да бори корупцията с тиквени методи!??? Евалла!

Коментирай

друг индианец

8 months before

Е,че как да обяснят на оФФчето стадо, какъв хомот са му нахлузили на тиквата,като то няма и грам мозък?Стадо,Стадо-о-о!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.