Ексклузивно в “Свободно слово”! Проф. Момчил Мавров: Доволен съм от оказаното ми доверие да бъда подуправител на НЗОК (ВИДЕО)

“Не съм разпитван нито от ДАНС, нито от други служби”, обяви той

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-prof-momchil-mavrov-dovolen-sam-ot-okazanoto-mi-doverie-da-bada-podupravitel-na-nzok-video/122268 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Проф. Момчил Мавров: Доволен съм от оказаното ми доверие да бъда подуправител на НЗОК (ВИДЕО)

“Не съм разпитван нито от ДАНС, нито от други служби”, обяви той

“Не съм разпитван нито от ДАНС, нито от други служби”, заяви ексклузивно пред журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков новоизбраният подуправител на НЗОК Момчил Мавров.

 

"Аз съм доволен от оказаното ми доверие, но дали съм доволен, че съм избран по този начин, бих казал, че съм със смесени чувства, тъй като имаше доста дълъг дебат и доста неща се казаха в залата", добави той и продължи: "Доволен съм от оказаното ми доверие да бъда подуправител на НЗОК. Това е признание за мен. Никога не съм бил викан за справки. За пръв път чух да това наскоро от статия във в. “Капитал”!”, посочи Мавров.

 

Председателят на здравната комисия в НС проф. Костадин Ангелов също взе отношение по избора на проф. Мавров:

 

“Има такъв доклад, който е в секретно деловодство, аз съм се запознал с него. Той казва, че е образувана прокурорска преписка. В писмо на председателя до прокуратурата пише, че тя е прекратена и няма данни за извършено престъпление. Само да припомня, че в момента има прокурорска преписка и срещу г-н Кирил Петков. Това означава ли, че той е негоден и неморален?”, попита проф. Ангелов и допълни: “Мога да кажа нещо друго, че в момента аз ще Ви предоставя документ, от който се вижда, че настоящият управител на касата явно лобира за частна болница, въпреки че в момента имаме законопроект за бюджета на НЗОК, и в него пише, че не се разрешава сключването на договори за нови дейности. Управителят е подписал писмо, в което казва, че може да бъде сключен договор с НЗОК за нови дейности. Това означава, че той лобира за частна болница и в частен интерес”, заяви председателят на здравната комисия в НС.

 

Какво още казаха проф. Ангелов и проф. Мавров, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.