Ексклузивно в “Свободно слово”! Радостин Василев: Не мога да приема “Възраждане” и ИТН като опозиция

“Не мога да приема "Възраждане" и ИТН като опозиция”. Това коментира в кулоарите на парламента независимият депутат Радостин Василев

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-radostin-vasilev-ne-moga-da-priema-vazrazhdane-i-itn-kato-opoziciya/122208 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Радостин Василев: Не мога да приема “Възраждане” и ИТН като опозиция

“Не мога да приема "Възраждане" и ИТН като опозиция”. Това коментира в кулоарите на парламента независимият депутат Радостин Василев

“Днес имаше война на корупционерите. Кой е по-голям корупционер. Станимир Михайлов, който е настоящият директор на НЗОК беше тотално развенчан в своята позиция. Не знае къде се намира, сам се определи като социален експеримент. Не знае къде е сградата на касата, подава неверни данни. От своя страна ПП сриват със земята кандидатът на ГЕРБ за зам.-директор с корупционни схеми, излезе и публична информация. Накрая очаквах да имаме позиция кои сме “за” този зам.-управител. Дебатът трябваше да е такъв”, уточни той.

 

На въпрос от журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева има ли удобни и неудобни за “Промяната” доклади на ДАНС, имайки предвид, че само преди няколко седмици ПП искаха оставка на разузнавач номер едно по повод доклада му за машините, а днес се позовават на негова разработка за зам.-шефа на НЗОК, Василев отговори: “За съжаление, когато стане въпрос за ПП, шефът на ДАНС е враг, но щом става въпрос за другите - е приятел”.

 

Независимият народен избраник коментира и зависимостите в опозицията.

“Това, което се случва пред очите на целия парламент, е абсолютно недопустимо. Очаквах накрая да имаме една позиция - кои сме за този заместник - управител, той притежава ли качества - професионални, морални или каквито и да било, но дебата беше кой е по-голям корупционер. Но трябва да наблегнем, че най-страшно е поведението на "Възраждане" и на “Има такъв народ", защото официалните коалиционни партньори от ПП са ясни, защото те са се самоунищожили със своята позиция, но от “Възраждане” и ИТН отново свалиха кворума, за да бъде избран кандидат на ГЕРБ. Това не е за първи път, това е тенденция и огромно съжаление трябва да признаем зависимостта на колегите от “Възраждане” към  ГЕРБ”.

 

По думите му не е изключено те са техен проект и винаги, когато трябва да помагат - помагат. Днес цялата тази агресия, която бе изсипана в зала срещу ПП и предоставената възможност да бъде избран такъв подуправител на касата от ГЕРБ - означава само едно - зависимост”, коментира Василев за "Възраждане".

 

"Тази зависимост е явна за обществото. Аз не мога да я приема и не мога да приема оттук нататък "Възраждане" и ИТН да се определят като опозиция. Те са опозиция само на ПП-ДБ, но не са опозиция на ГЕРБ и на ДПС. Това е най-тъжното, което виждаме всички, и с което аз не искам да се съобразявам. И ПП МЕЧ никога няма да прави това, което те правят вътре. Надявам се БСП да обяснят, защото те бяха против избора на този подуправител. В действителност техният кандидат бе по-подходящ, избраният сега видимо е неадекватен. Тази сглобка не може да съществува, видимо е, че не си говорим за качества и за професионален опит, а само и единствено за корупция. Това е правителство на корупцията, то трябва да си отиде, но мен ме е страх да си помисля какво би се създало в този парламент и от тези партии или какво би се създало след нови избори. Виждаме любовта, афинитета, зависимостта в много партии към ГЕРБ. В ИТН съм го виждал от първо лице, ДПС и ГЕРБ са тихи приятели. Но това, което направиха от “Възраждане” да тръгнат да бият колегите си от ПП бе много срамна картинка", каза той.

 

Какво още коментира Радостин Василев, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.