Ексклузивно в “Свободно слово”! Станислав Балабанов: Какво е договорила Нинова, че БСП да не подкрепи комисия за разследване на заплахите срещу министър Йоловски?

“Кой натиска бутона и?”, запита народният представител на ИТН

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-stanislav-balabanov-kakvo-e-dogovorila-ninova-che-bsp-da-ne-podkrepi-komisiya-za-razsledvane-na-zaplahite-sreshtu-ministar-yolovski/122102 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Станислав Балабанов: Какво е договорила Нинова, че БСП да не подкрепи комисия за разследване на заплахите срещу министър Йоловски?

“Кой натиска бутона и?”, запита народният представител на ИТН

“Малко ретроспекция, колеги. В момента в зала трябваше да се гласува, по предложение на “Възраждане”, временна комисия, която да разследва причините, чрез които е бил сплашван министърът на електронното управление г-н Йоловски. Миналата седмица на председателски съвет се реши да се създаде временната комисия, която да разследва действията на МВР по отношение на протестите. Тогава Делян Пеевски предложи, даже се закани да се създаде временна комисия, която да разследва атаките срещу г-н Йоловски”, това заяви в парламента Станислав Балабанов.

 

“Такова нещо, обаче миналата седмица не се случи. Аз си го обяснявам на база някаква договорка в сглобката. Днес обаче сутринта, на председателски съвет, отново се изкоментира тази тема. По-интересен в зала беше вотът на БСП. Те се въздържаха. Тук въпросът е “Кой натиска бутона на Корнелия Нинова”? Т.к сутринта на председателски съвет, Георги Свиленски открито зададе въпрос, учуден защо продължава работата на временната комисия, която разследва машините за гласуване и не е ли време тази комисия да се закрие. Сега пък БСП в зала се въздържа да подкрепи създаването на временна комисия, която да разследва кой заплашва г-н Йоловски. Това ми казва, че нещо се случва в едната част на опозицията, което касае БСП”, допълни депутатът от ИТН.

 

"Г-н Йоловски на Председателски съвет много ясно изрази, че заплахите идват от Кирил Петков и Божидар Божанов", заяви народният представител и допълни, че отново ще предложат  създаването на такава комисия.

 

Народните представители не подкрепиха предложението на "Възраждане" за създаване на временна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства, свързани с твърденията на министъра на електронното управление Александър Йоловски, че върху него е бил оказван натиск от депутати.

 

Какво още каза Станислав Балабанов, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.