Ексклузивно в “Свободно слово”! “Възраждане”: Асен Василев обслужва банките! Иска лимитът за кешови плащания да падне от 10 000 на 5 000 лв.!

“Предлагаме в Конституцията да се гарантира плащането кеш, както е в Австрия”, обяви депутатът Цончо Ганев

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-vazrazhdane-asen-vasilev-obsluzhva-bankite-iska-limitat-za-keshovi-plashtaniya-da-padne-ot-10-000-na-5-000-lv/121693 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! “Възраждане”: Асен Василев обслужва банките! Иска лимитът за кешови плащания да падне от 10 000 на 5 000 лв.!

“Предлагаме в Конституцията да се гарантира плащането кеш, както е в Австрия”, обяви депутатът Цончо Ганев

“Ние от „Възраждане“ сме категорично против намаляването на прага за плащанията в кеш”, това заяви депутатът Цончо Ганев от „Възраждане“.

 

“Като оставим настрана, че правителството и управляващата сглобка дойде в парламента и спечели изборите с обещанието, че няма да вдига данъци по никакъв повод, а въпреки това тези данъчни закони започват и свършват с вдигане на данъците както за корпоративни клиенти, така и за всеки един от нас като частни лица, стигаме до там, че вървим по пътя да ограничим кешовите плащания”, заяви народният представител.

 

Ганев поясни, че към момента има предложение за намаляване на кешовите плащания от 10 хил. лева на пет хил.

 

“Няма ясна и точна обосновка защо се прави и какви ще са ефектите”, добави Ганев и добави, че: “Не трябва да забравяме, че върви процес за дигитални валути, за дигитализация. Това е, меко казано, опасно за нас като общество, защото с натискането на едно копче, когато нямате възможност за кешови плащания, всеки един може да бъде занулен, ако не е удобен на дадения управляващ”,  коментира депутатът от “Възраждане”.

 

“Веднъж, че нямаме анализ, втори път се казва, че всичко над пет хиляди трябва да минава по банка”, отбеляза той. “Бизнесът и всеки един от нас, който ще трябва да прави такива плащания, ще плаща много по-високи такси за банките. Нека да е ясно. Това са косвени данъци отново обаче ще бъдат прибирани като печалба от банките”, заяви Цончо Ганев.

 

„Когато имат над два млрд. печалби банките, нека да не се учудват гражданите на Републиката откъде и как идват. Идват, защото управляващите работят за техните интереси и ни карат да плащаме и да минаваме всичко през банка“, сподели депутатът.

 

“Заедно с това, че фирмите трябва да заложат вече почти задължително ползването на постерминали, отново такси за бизнеса, се оказва, че бизнесът ще плати високата цена управляващите, в лицето и на Асен Василев и министър-председателя, да могат да обясняват в Брюксел колко добри евроатлантици са и как са готови за еврозоната. Пълна лъжа е, че това ще доведе до изсветляване на бизнеса. Кой нормален гражданин или коя нормална фирма, бизнес ще отиде и ще плати нещо за 10 хил. или за девет хил. лева, без значение каква сума, и няма да поиска касов бон или фактура, за да оправдае своя разход“, добави депутатът.

 

“Бизнесът ще бъде принуден да раздробява плащанията на няколко фактури, отново допълнителна административна тежест.

В Конституцията на Австрия е записано, че се гарантира възможността да се плаща с хартиена валута. От „Възраждане“ ще поискаме в нашата Конституция да бъде направено абсолютно същото”, категоричен е народният представител от “Възраждане”.

 

Какво още каза Цончо Ганев, гледайте в репортажа на журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

4 Коментара

moitoi

преди 5 месеца

Бавно ни водят към ЦИФРОВАТА ВАЛУТА и свързания с нея-СОЦИАЛЕН РЕЙТИНГ на ЛИБЕРАЛНИЯ-ФАШИЗЪМ!?!?? Този НЕ се ОТЧИТА къде са МИЛИАРДИТЕ а гони ТРОХИТЕ!!

Коментирай

Червената шапчица

преди 5 месеца

Господин moitoi, ТРОХИТЕ!! на милиони хора в ЕС правят МИЛИАРДИТЕ на ЛИБЕРАЛНИЯ-ФАШИЗЪМ! На принципа капка по капка вир става, защо пък да не поставят всичко под контрол...

Коментирай

Борис

преди 5 месеца

Според мен,Асковската Месалина освен банките,обслужва и един културяга с голяма/кой знае?/куряга!

Коментирай

Майна

преди 5 месеца

Единствената адекватна и българска партия. Давайте, пичове! Гласът на българина трябва да се чува и отстоява!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.