Ексклузивно в “Свободно слово”! "Възраждане": ПП-ДБ искат отмяна на регистъра на осъдените педофили, няма да допуснем това! (ВИДЕО)

Изключително сме възмутени от това предложение на ПП-ДБ, заяви Петър Петров

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-vazrazhdane-pp-db-iskat-otmyana-na-registara-na-osadenite-pedofili-nyama-da-dopusnem-tova-video/139055 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! "Възраждане": ПП-ДБ искат отмяна на регистъра на осъдените педофили, няма да допуснем това! (ВИДЕО)

Изключително сме възмутени от това предложение на ПП-ДБ, заяви Петър Петров

“Няма да допуснем този опит за натиск от страна на ПП-ДБ и тази "защита" от тяхна страна с внесения законопроект за отмяна на регистъра на осъдените педофили.” Това заяви на брифинг в парламента народният представител от "Възраждане" Петър Петров.

 

Преди една година лично по внесено от "Възраждане" предложение бе създаден нов регистър на осъдените педофили, както и възможност тази нова информационна система да взаимодейства със системи на други държави, обясни той.

По думите му в този парламент от ПП-ДБ са внесли законодателно предложение, с което отменят създаването на този регистър.

 

 Петър Петров посочи, че измененията, свързани със създаването на регистъра, са приети с промените в Закона за закрила на детето.

 

Той допълни, че този регистър е трябвало да заработи от 1 август тази година, а идеята за неговото създаване е дошла от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП).

 

“Изключително сме възмутени от това предложение на ПП-ДБ”, обяви Петров.

 

“Българската държава трябва да има такъв регистър, какъвто регистър има Великобритания, който е публичен със снимки, описания на това, което са направили тези лица. Над 85 процента от случаите на педофилия рецидивират”, заяви още депутатът.

 

Какво още казаха от “Възраждане”, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

1 Коментара

Име

1 month before

Нали искахте да управлявате с тях е много бързо обръщате палачинката направо свят ни се завива

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.