Ексклузивно в “Свободно слово”! “Възраждане" против закона за ВЕИ в черноморските пространства! Това е лобизъм! (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-vazrazhdane-protiv-zakona-za-vei-v-chernomorskite-prostranstva-tova-e-lobizam-video/126554 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! “Възраждане" против закона за ВЕИ в черноморските пространства! Това е лобизъм! (ВИДЕО)

"Възраждане" се обявиха против закона за ВЕИ в черноморските пространства. “Този закон е лобистки”, обяви на брифинг депутатът Коста Стоянов, който подозира, че уредбата обслужва определени интереси, явно на кръгове около сглобката. Законът ще унищожи, по думите му сектор рибарство и ще окаже негативно влияние и върху туризма. Лобизъм от "Възраждане" виждат и в гаранцията за изкупуване на тока от ВЕИ в морето.

Красимир Петров, рибар, поканен от "Възраждане" в парламента, обясни, че перките ще попречат на риболова.

“Те ще се поставят в най-благодатните за рибата места и така тя ще мигрира”.

 

“Перките ще повлияят негативно и на делфините”, смята той. Браншът е против разполагането на перки в Черно море. Доказано е, според Красимир Петров, че там, където има перки, след време вятърът спира. Развива се и планктон . Посегнаха и на морето, недоволен е Красимир Петров.

 

Какво още заявиха от “Възраждане”, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

4 Коментара

Майна

преди 3 месеца

Браво, пичове!

Коментирай

Фриц Клингенберг

преди 3 месеца

Дотук добре. Против! А за какво сте "ЗА", галоши с галошите! Щели да управляват ... сами ... те ТКЗС не могат с подобни "кадри" ... новата ЪТЪКА - назначена от Баце и Шиши. Най-много да му удължат стажа за пенсиониране на Емил Кошлуков! Боклуци!

Коментирай

До Майната

преди 3 месеца

Браво ще викаш на майка си!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.