Ексклузивно в “Свободно слово”! Вигенин съзря системно нарушаване на правилата на НС

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-vigenin-sazrya-sistemno-narushavane-na-pravilata-na-ns/123606 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Вигенин съзря системно нарушаване на правилата на НС

“Погазвате правилника на парламента безобразно, налагате насилствено управление, което няма нищо общо с европейската демокрация”, заяви ексклузивно пред журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков  зам.-председателят на НС Кристиян Вигенин. Репликата си той отправи към управляващото мнозинство.

 

„Ситуацията със законността в държавата тежко се влошава – във всичките ѝ сфери, това в Народното събрание днес е само един елемент. Но случващото се не е нито европейска демокрация, нито е модерна държава - това е една форма на насилствено управление. Така, както върви, скоро ще започнат да забраняват наши интервюта по телевизиите, няма да можем да взимаме думата в Народното събрание, няма да има дискусии и няма да има правила. Залага се един модел на управление и работа на НС, който е по-характерен за едни авторитарни, тоталитарни общества, а не за европейска демокрация. И това ние сме го индикирали пред европейските посланици, но днес управляващите ни дават допълнителни аргументи в тази посока. БСП няма да останем безучастни”, убеден е той.

 

„Чл. 47 от Правилника казва, че председателят на Народното събрание в изключителни случаи може да предлага нови точки в дневния ред. Преди малко един законопроект беше вкаран в дневния ред по предложение на народен представител, а не на председателя”, разясни Вигенин.

 

“На второ място, не за пръв път един законопроект се приема на две четения в един ден. Но днес беше поставен нов рекорд – два законопроекта, приети сутринта, бяха скорострелно обединени в един. След което, без да се даде реално разумен срок за правене на предложения за второ четене и в нарушения на Правилника, бяха вкарани в дневния ред и приети“, обяви той.

 

„Изрично в Правилника е казано, че почивката се дава незабавно, а председателят определя колко дълга да бъде тя, не по-малко от 15 минути“, добави зам.-председателят на НС.

 

Какво още каза Кристиян Вигенин, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно в “Свободно слово”.

 

1 Коментара

коментар

преди 4 месеца

лалугери,само се оплаквате и се криете извън залата, оставихте възраждане сами да окупират трибуната, предатели

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.