Ексклузивно в “Свободно слово”! Йордан Цонев: Това е безпрецедентно! Уредени са пари за проектите на всички общини

“В Унгария чакат обнародването в държавен вестник, за да ни махнат ветото на Шенген”, коментира Бойко Борисов

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-yordan-conev-tova-e-bezprecedentno-uredeni-sa-pari-za-proektite-na-vsichki-obshtini/123725 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Йордан Цонев: Това е безпрецедентно! Уредени са пари за проектите на всички общини

“В Унгария чакат обнародването в държавен вестник, за да ни махнат ветото на Шенген”, коментира Бойко Борисов

„Това, което бяхме поели като ангажимент - да подкрепим, от 69 – 69 депутати сме го свършили, така че сме изпълнили ангажимента си“, заяви ексклузивно пред журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като окончателно и на трето четене парламентът прие промените в Конституцията.

 

„Това, което от този момент нататък е изключително важно и за което също се събрахме навремето, е бюджетът“, отбеляза Борисов.

 

Финансовият министър Асен Василев отбеляза, че се надява днес или най-късно утре да бъде приет Бюджет 2024 г.

 

„До понеделеник 1500 общински проекти от всички общини са включени в програмата. Имаше спекулации дали всички данъци ще се съберат. Към 18 декември изпълнението на ДДС от сделки в страната е 98. 4 % от планираното. Средства има, ще завършим годината с по-малък дефицит от прогнозираното в проектобюджета за тази година. За догодина сме заложили също много реалистични приходи и очаквам да изпълним маастрихтските критерии“, заяви Асен Василев. 

 

„От тук нататък ще се занимаваме с бюджета, защото той касае пряко всеки един човек от софийската до най-малката община. С приемането на този бюджет, след това  общините имат около месец и половина да си приемат бюджетите. Спекулациите, че това ще бъде бюджет за ГЕРБ, за ДПС - тук са абсолютно всички общини, чиито кметове са независими или излъчени от политически партии“, коментира Бойко Борисов.

 

Той изрази надежда президента Радев да реши бързо казуса с таксата за „Балкански поток”.

„В Унгария чакат обнародването в държавен вестник, за да ни махнат ветото на Шенген. В парламента мина на две четения, но те чакат, надявам се президентът бързо да го издаде и да остане само Австрия,  в която да концентираме усилията си“, добави лидерът на ГЕРБ.

 

Йордан Цонев от ДПС беше категоричен, че „няма вратички“ що се отнася до изнасянето и внасянето на петрол у нас.

„На 31 декември Агенция Митници ще направи ревизия и това, ковето е сотанало ще бъде описано и ще се изнесе само това, което ще задръсти страната. Няма вратички – първо. За бюджета само ще кажа, че това е безпрецедентно. Знаете ли, че всички 1500 общини ще имат проекти няма да се делят по цвят и партия. Когато се говори за вредите от сглобката , трябва да се каже и за ползите“, поясни още Цонев.

 

Лидерът на ГЕРБ добави: „В областта на спорта, Министерство на финансите влиза също с толкова пари. За църквите, за джамиите. Всичко това е влязло в бюджета. Сега с Христо Иванов, с колегите от ДПС се разбрахме по регулаторите да се търсят най-добрите хора, независимо кой ги предлага“, добави още той.

 

Борисов се пошегува, че на днешния Игнажден пръв в кабинета му е влязъл  Асен Василев, така че трябва да му върви на пари.

 

Какво още казаха лидерът на ГЕРБ, заедно с министъра на финансите и председателя на Комисията по бюджет и финанси в НС Йордан Цонев, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно в “Свободно слово”.

7 Коментара

Гост

преди 4 месеца

Уредени са парите.... . Какво и как е Уредено. За благото на народа, нали.

Коментирай

Гост

преди 4 месеца

Позволяват ли да видя коментарите, Свободно Слово.

Коментирай

УХОТО

преди 4 месеца

УХААА,КОЛКО ПАРИ ЩЕ БЪДАТ ОТКРАДНАТА И КОЛКО ЧЕКМЕДЖЕТА ЩЕ БЪДАТ НАПЪЛНЕНИ,НАЛИ,ГОСПОДИН ДАНЧО?

Коментирай

Изрудите, пказани и коментиращи-

преди 4 месеца

Трябва да бьдат заличени от лицето на майката Земя, и пратени на почивка при рогатия.

Коментирай

Червената шапчица

преди 4 месеца

В Банско: - Един свиня на грил, моля! - Това е пиле на грил. - Така ли?!... Цената ме е подвела...

Коментирай

Червената шапчица

преди 4 месеца

Вървят Мечо Пух и Шиши из гората. Шиши пита: - Пух, къде отиваме? - Да колим прасе. - Хм, а ако прасето избяга? - Ще те избягам аз тебе!

Коментирай

Олеся Zelle

преди 4 месеца

Данчо"Питието" в последните два месеца не слиза от ТВекраните . С тоз ЕНТилигтентен вид постоянно е пред дръжките на мисирките

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.