Ексклузивно в “Свободно слово”! Йордан Цонев за дерогацията: Оттегляме двата законопроекта, ще има изцяло нов! (ВИДЕО)

Дерогацията се прекратява от първи март. От първи януари се прекратява износът

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-yordan-conev-za-derogaciyata-otteglyame-dvata-zakonoproekta-shte-ima-izcyalo-nov-video/122811 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Йордан Цонев за дерогацията: Оттегляме двата законопроекта, ще има изцяло нов! (ВИДЕО)

Дерогацията се прекратява от първи март. От първи януари се прекратява износът

“Даваме това кратко разяснение, защото вносителите на двата законопроекта за “Лукойл” току що писмено заявиха, че ги оттеглят. Днес в късния следобед ще бъде изработен нов законопроект за прекратяване на дерогацията, който в общи линии ще повтаря това, което знаете, но неща пак да го кажем – дерогацията се прекратява от първи март. От първи януари се прекратява износът, подробността е, че трябва да видим как да разпишем текстовете, които касаят ревизията, която Агенция “Митници” трябва да направи към 31 декември, за да установи какви вече преработени количества има в складовите наличности на “Нефтохим” и да се прецени за тези количества да се даде разрешение да бъдат изнесени (определени деривати да бъдат изнесени) за да не задръстят складовете на рафинерията”. Това заяви ексклузивно пред журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков председателят на комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев.

 

“Радваме се, че разумът надделя и в Народното събрание ще бъде внесен съвместен законопроект, който е абсолютно Ок с интереса на обществото и на българския потребител”, подкрепи инициативата и Венко Сабрутев от ПП-ДБ.

 

Теменужка Петкова от ГЕРБ също заяви, че парламентарната й група приветства внесения законопроект. “Радваме се, че колегите стигнаха до това решение, за което ние отдавна говорим. Утре ще има нов законопроект. От 1 март дерогацията ще отпадне. От 1 януари ще отпаднат квотите за износ”, заяви тя.

 

На въпрос защо ГЕРБ сменя позицията си, при положение че само час по-рано Бойко Борисов е заявил, че няма да отстъпи, Петкова отвърна: “Благодарим на колегите от ПП-ДБ, че стигнаха до извода за нужда от отпадане на дерогацията, защото те имаха съвсем друго виждане по този въпрос, но очевидно узряха за този момент. От 1 януари отпадат квотите за износ, а от първи март отпада цялата дерогация”, заяви тя.

 

Какво още казаха Йордан Цонев, Венко Сабрутев и Теменужка Петкова, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно в “Свободно слово”.

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.