Елена Йончева: Работата ми е достъпна. Защо ме подслушват?

https://svobodnoslovo.eu/politika/elena-yoncheva-rabotata-mi-e-dostapna-zashto-me-podslushvat/128403 SvobodnoSlovo.eu
Елена Йончева: Работата ми е достъпна. Защо ме подслушват?

Не съм аз първият случай на подслушван евродепутат, заяви пред NOVINI.BG Елена Йончева, евродепутат от групата на социалистите и демократите и член на подкомисията по отбрана на Европейския парламент (ЕП).

През 2020 година мой колега също имаше инсталиран шпионски софтуер в телефона си, припомни тя.

"Моята работа като журналист и като евродепутат е много достъпна и не виждам защо трябва да бъда подслушвана, но явно информацията, която се представя в някои комисии е интересна", заяви Йончева.

Не може журналисти да бъдат подслушвани с всякакви софтуери, под предлог, че се защитава националната сигурност, защото много европейски държави са склонни към авторитаризъм. Едно правителство, ако реши да подслушва журналисти, винаги може да направи това. Затова ние постигнахме само след съдебно решение да се подслушват журналисти и то трябва да се основава на много ясни аргументи. Да, в медийният акт ние успяхме да постигнем това да бъде записано", заяви евродепутатката.

На финала на този парламент тя направи равносметка какво е успяла да свърши и като истински успех отбеляза новия закон за миграцията и медийния акт. Според нея - все теми, по които е постигнато максималното възможно.

fakti.bg

6 Коментара

ЗАЩОТО

преди 2 месеца

си въртяна....и не се знае по чий акъл се водиш....

Коментирай

Караман

преди 2 месеца

Ако беше толкова достъпна работата И, щеше да кажеш какво е казал Гешев в Брюксел на изслушването.

Коментирай

Emigrant

преди 2 месеца

Това е демокрацията. Нали вече няма 6-ти отдел на държавна сигурност, значи всичко е демократично. Сега всеки министър може да продаде държавата както си иска, но да бъде контролиран - не може. А журналистите ги подслушват, да не би да стане като с Карлсон - да вземат да не плюят Русия.

Коментирай

Иван

преди 2 месеца

Подслушват я, за да се сдобият с компромати от личния и политическия ѝ живот, за да я шантажират после, така работи англосаксонската демокрация, няма никаква разлика с комунистическия режим, само че оня се грижеше за народа си, а либерастите се грижат само за личните си кражби и интересите на САЩ.

Коментирай

Emigrant

преди 2 месеца

Браво Иване, точно казано. Нашите главочи от управляващите партии - няма ли някой, който да ги запише тях, пък после да ги пусне баш преди изборите.

Коментирай

Червената шапчица

преди 2 месеца

Никой не е подслушвал тази кифла. Просто тя се прави на интересна. На финала на този парламент тя направи равносметка какво е успяла да свърши и като истински успех отбеляза.... нищо не е свършила...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.