Ето я президентската партия – вижте учредителите на „3 март“ (СПИСЪК)

Инициативата "3 март" беше анонсирана от президента на връх Шипка.

https://svobodnoslovo.eu/politika/eto-ya-prezidentskata-partiya-vizhte-uchreditelite-na-3-mart-spisak/116061 SvobodnoSlovo.eu
Ето я президентската партия – вижте учредителите на „3 март“ (СПИСЪК)

Инициативата "3 март" беше анонсирана от президента на връх Шипка.

Различни фигури от политическия, обществения, журналистическия и спортния сектор обявиха инициатива за запазване на националния празник Трети март, който се отбелязва в памет на освобождението на България от османската власт. Този новообразуван комитет, известен като движение "3 март", беше представен от президента Румен Радев преди няколко дни и се предполага, че може да е начало на създаването на нова политическа партия, свързана с него.

Сред лицата на интелектуалното обединение са професор Искра Баева, бившият министър Весела Лечева, Георги Кадиев, професор Валери Стефанов, доцент Жаблянов, евродепутат Петър Витанов и боксьорът Тервел Пулев. Техните усилия са насочени към предизвикване на референдум за запазване на Трети март като национален празник.

В състава на движението се присъединиха и журналистите Явор Дачков и Велислава Дърева.

Инициаторите подчертават, че се обединяват около идеята да запазят Трети март като национален празник, който символизира 5-вековната борба за свобода и освобождение на България. Този ден представлява върха на борбата между робството и свободата и е в памет на всички загинали за освобождението на страната ни. Инициаторите изразяват решимостта си да се противопоставят на всички опити за изменение на този празник.

Инициаторите на движението уверяват, че не става въпрос за политизиране, а в състава на Инициативния комитет са включени дори хора, които имат критично отношение към президента Румен Радев.

Явор Дачков обясни своето участие, изразявайки недоволство от поведението на ПП-ДБ.

Инициативата "3 март" беше представена от президента Румен Радев на връх Шипка.

Източник: narod.bg

 

1 Коментара

Глас от народо

преди 2 месеца

Много ме кефи присъствието на Кубратът Пулев сред учредителите. В едно бъдещо правителство вероятно ще бъде спортен министър. То вярно,че Весела Лечева е тук но ,предполагам ,че ще си поделят спортното министерство на ротационен принцип.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.