EUmatrix.eu: Андрей Новаков е най-влиятелният български евродепутат от ЕНП

В топ 100 попадат и колегите му Петър Витанов и Илхан Кючук

https://svobodnoslovo.eu/politika/eumatrixeu-andrey-novakov-e-nay-vliyatelniyat-balgarski-evrodeputat-ot-enp/128322 SvobodnoSlovo.eu
EUmatrix.eu: Андрей Новаков е най-влиятелният български евродепутат от ЕНП

В топ 100 попадат и колегите му Петър Витанов и Илхан Кючук

Българинът Андрей Новаков е най-влиятелният български евродепутат, принадлежащ към семейството на Европейската народна партия, научи ФАКТИ, позовавайки се анализ на EUmatrix.eu, измерващ влиянието, което членовете на Европейския парламент са упражнили върху политиката на ЕС от началото на настоящия парламентарен мандат (юли 2019 г. – февруари 2024 г.).

Сред първите 100 по влияние в Европарламента има още двама българи - Петър Витанов от Прогресивния алианс на социалистите и демократите и Илхан Кючук, АЛДЕ.

Анализът се основава на събирането на десетки хиляди факти и цифри от екипа на EUmatrix.eu, който има над 15 години опит в измерването на политическото влияние и на правенето на политики в ЕС. При претеглянето на критериите експертите са се консултирали с широк кръг от практици от ЕС.

Изследване има за цел да помогне както на професионалистите, така и на гражданите като цяло да разберат тънкостите на политиката зад изготвянето на политиките на ЕС и да идентифицират водещите фигури, които оформят законодателството за над 440 милиона граждани.

Проучването, което се провежда редовно, измерва влиянието чрез комбинация от критерии, групирани в следните категории: официални и неформални лидерски позиции, действителна законодателна работа, политическа мрежа, членство в комисии и поведение при гласуване.

Пълният списък на най-влиятелните евродепутати в различните области на политиката може да бъде намерен ТУК.

Източник: fakti.bg

5 Коментара

Yoyo

преди 1 месец

Влиятелен, колко да е влиятелен , след като сега се разбира , че такова нещо Андрей Новаков, било съществувало .

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

Баси тъпия виц.

Коментирай

Боже, а каво е "влиянието" да другите евро-нещо си ...

преди 1 месец

след като това нящо било "влиятелно"! Партенки, Сър, ма за кого? За нас, Българите, едва ли, щото ни си познаваме тази стока "черноока"! Или заявка за евроизборите? Пак - едва ли (вж. предния абзац)! Та - всуе се морите, евроатлантически нещо си - каквото ще стане, ще стане, пък ако ще и тоз момък да е известен и на обратната страна на Луната! Анадънму?

Коментирай

Баси тъпия виц ...

преди 1 месец

:)

Коментирай

Хаха!

преди 1 месец

Не е направил за България нищо, с което да го запомним.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.