Финални преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Кои министри се сменят?

https://svobodnoslovo.eu/politika/finalni-pregovorite-mezhdu-gerb-sds-i-pp-db-koi-ministri-se-smenyat/129420 SvobodnoSlovo.eu
Финални преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Кои министри се сменят?

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са на финален етап и вече се водят на лидерско ниво. Обсъждало се е разпределението на министерските кресла и персонални назначения.

Засега има съгласие за смяна в четири министерства – на здравеопазването, на иновациите и растежа, туризма и енергетиката. Но се обсъждат смени и в други ведомства, съобщава БНР.

Все още няма съгласие за титуляра в Министерство на външните работи, но са водени разговори Николай Денков освен вицепремиер да бъде и министър по европейските въпроси и сигурността.

Засега министрите на финансите Асен Василев и на отбраната Тодор Тагарев запазват постовете си въпреки критиките на ГЕРБ към тях.

От ГЕРБ пък държат на вътрешния министър Калин Стоянов и на министъра на електронното управление Александър Йоловски, въпреки настояването на ПП-ДБ за смяната им.

Преговорите продължават. Целта е Мария Габриел да представи готов състав и структура на МС при получаване на мандата от президента Румен Радев.

https://frognews.bg/

2 Коментара

Червената шапчица

преди 1 месец

В женски форум: - Момичета, мъжът ми не пие, не пуши, не ходи по чужди жени и редовно ме радва с чуден с*кс. Отдолу 100 коментара. - ДА ПУКНЕШ ДАНО!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.